grow up children

Jag vill berätta för alla föräldrar över vilket jobb de utför. När jag inte själv har barn är det lätt att tycka att föräldrar med barn utom kontroll är "dåliga". Det är lätt att bli chockad när föräldrarna tjatar och skriker på sina barn. Det är lätt att se ner på föräldrar som hotar men inte håller löften. Allting blir så mycket enklare när man själv inte vet hur det är.

Däremot tror jag att barn varierar väldigt mycket i intensitet. Sen är det nog stor skillnad beroende på hur man uppfostrat dem. När det inte är ens egna barn är det svårt att veta vad de får göra och inte. Om de är van att få göra en sak men jag säger till dem att de inte får det blir det ju lite svårt. När barnen är i samma ålder blir det ännu jobbigare. De springer runt och slår varandra. De puttar in varandra i väggarna. De skyller på varandra. De snor varandras grejer och är allmänt galna.

Jag vet åtminstone att jag inte är redo för barn. Jag skulle inte klara att ha någon som springer efter mig 24/7 och ropar frågande vad jag gör om jag går på toaletten. Att inte ha den friheten skulle vara jobbigt för mig. Tur att man har valet att skaffa barn eller inte. Om du har barn så klaga för helvete inte, det var ditt val. Om jag har hund så klagar jag inte över att behöva ta hand om den, jag valde att köpa den.


rökare nekas vård

Socialstyrelsen har satt nya riktlinjer innan operationer för rökare. De får inte röka för att bli opererade och detta sker för att minska risken för komplikationer. De ska även sätta upp riktlinjer angående kost, motion och alkohol. Detta låter som en bra idé eftersom att rökare nog kostar mer i vård än de betalar in genom skatt. För deras egen skull är det också bra då de liksom blir tvingade att sluta röka. För deras omgivning är det också bra då de inte förgiftar andra. Självklart ska de få välja om de ska röka själva då det är deras egen kropp men de förgiftar trots allt andra. Både vuxna i omgivningen, husdjur och barn. De har ju trots allt valet att fortsätta röka eller inte.barndilemma

Barn är mystiskt söta på ett jobbigt sätt. Mina två kusiner på fem och fyra år kom idag för att sova över till imorgon. Jag kan inte första hur de kan ha så mycket energi. De springer runt, hoppar, bråkar, sliskar, pratar och behöver på toaletten mest hela tiden. Själv får jag lite ångest över att jag nöjer mig med att tillbringa några timmar vid datorn, träna och äta. När jag blir trött och funderar på att sova hålls jag tillbaka av faktumet att dessa små individer är här. Inte bara av anledningen att man varken bör eller kan sova utan även för att det känns som att jag inte har ett liv då.

Jag har inte en naturlig älska-barn-personlighet som man kan se att en del har. Aldrig att jag skulle gosa med en unge jag inte känner. Jag vet knappt vad jag ska säga till dem. På vilken nivå förstår de mig? Vilka ord förstår de? Vad har deras föräldrar lärt dem? Blir deras föräldrar arga om jag säger till dem? Det känns som att barn är ägodelar. Som en hund. Ingen får berätta sanningen om dem. Man får inte säga vilka problem de har. Ens eget barn är så duktigt. Ens egen hund har inte aggressionsproblem. Det är ju ens perfekta ägodel.
the home of absolut

Med tanke på att det är fredag så ska ett sextio meter högt vodkahotell byggas i Skåne. Det kommer ha samma mått som flaskan och man beräknar att det står klart om två år. Inredningen ska kanske ha olika smak-teman från rum till rum. Variation förgyller vardagen enligt mig.Jag hittade även en artikel om hur man undviker att julfesten med jobbet spårar ur.

"I december 2007 slutade exempelvis julfesten för omsorgspersonalen i Östersunds kommun i kaos. Gästerna spydde, hotade krogpersonalen och drack medhavd alkohol inne på toaletterna. Krogen fick stänga två timmar tidigare än normalt, eftersom ägaren tyckte att gästerna uppförde sig helt okontrollerat".

Haha. Tanken som dyker upp är att de trots allt är vuxna människor. Personer som inte kan hantera alkohol. Ännu värre känns det då de inte kan hantera alkoholen ens när chefen är i närheten. Självklart kan man få i sig för mycket alkohol och därmed bli sne och spy. Shit happens. Jag hoppas dock för deras och omgivningens skull att detta inte är en normalitet.äckliga sexuella drömmarFeta killar som tänder på och attraherar spinkiga killar. Själv blir jag bara äcklad men så länge deras sexuella läggning inte skadar andra personer så är det väl okej antar jag.

Med tanke på att sexuella läggningar inte får skada andra såg jag nyss en artikel på aftonbladet om en tolvårig pojke som försökte våldta en nittonårig tjej. De misstänker att han försökt våldta personer tidigare. Hur sjukt är inte detta?
dödande vaccin

Överallt läser jag om svininfluensan. Vaccinet är farligt. Sjukdomen är farlig. Människor har dött. Folk går före i kön. Jag står nu här förvirrad över vilka åtgärder jag ska ta. Först tänkte jag inte vaccinera mig då jag inte tycker om att ta läkemedel i onödan samt jag tycker inte om att ta sprutor. Själva sprutan är inte särskilt farlig, det skulle säkert gå bättre om jag fick ta den själv men de använder inte sprit till att rengöra nålstället och jag är rädd för tanten på lab. Nu har de flesta jag känner tagit sprutan och jag funderar på om jag ska lita på mitt immunförsvar eller låta tanten sticka sönder min arm. Har ni tagit det omtalade vaccinet?

smärtan som tar mitt liv

Jag har kramp i magtrakten igen. Känner en stark sugande smärta som kväver mig från insidan. Hur kan det vara möjligt att må såhär dåligt. Även om jag pratar med olika vänner kan ingen hjälpa mig. Det är jag. Det är jag som måste ta tag i min hjärna och gå vidare. Jag vill slå mig själv. Jag vill slå mig själv tills jag inser att jag inte kan hålla på såhär. Min smärta är inte normal. Det är inte meningen att jag ska må såhär. "Man väljer sina tankar" men just nu är det väldigt svårt att inse detta. Det är svårt att bryta tankebanorna. Det är svårt att inte bli påmind. Det är svårt att inte känna smärta av minnen. Det är svårt att kunna styra sina känslor. Jag måste komma härifrån.


What do I know of holyKungligt bröllop

Den 19 juni ska Victoria och Daniel gifta sig i Stockholm. Man har då satsat på olika aktiviteter för att fira. Innan du blir arg över satsningen på skattepengar bör du förstå att dessa aktiviteter finns för turisterna. Man vet att när den danska kronprinsen gifte sig besöktes staden av två miljoner människor.

Med denna anledning tycker jag att det är en bra satsning med reklam för landet. Så länge man tjänar pengar är monarkin till någon nytta. Om det slösades pengar på ett kungligt bröllop utan att få in något hade jag blivit arg och fundersam över var prioriteringarna i landet ligger.


grisarnas fina livDet är fruktansvärt hur man kan behandla levande individer.

Men jag är inte förvånad.lagliga droger

Jag läste en artikel om energidrycken Cocaine som snart ska lanseras. Den innehåller tre gånger så mycket koffein som Red bull och enligt livsmedelsverket kan man få en lättare förgiftningen efter två burkar. Jag började då fundera över hur mycket människan ska styras av lagar angående droger. I Sverige gör vi droger olagliga allt eftersom. Det kommer alltid att finnas olika lagliga alternativ. Ibland funderar jag över vad som är bäst, att vi testar oss fram på nya lagliga droger eller lagliggör de beprövade drogerna såsom hasch, LSD och ecstasy? Det borde ju vara enklare att komma fram till vilken drog man tagit vid en överdos samt man har mer koll över effekterna och doseringar. Fast kanske ger det fel budskap att göra dem lagliga nu? Kanske skulle man göra allt olagligt, även alkohol? Eller ska man dra en gräns över hur mycket man får använda? Finns det något alternativ som skulle fungera? Kanske skulle tillgången bli väldigt stor om man gjorde det lagligt?

Frågan är svår men betydelsefull. Om man tar droger och riskerar att skada andra tycker jag inte att man ska få ta dem. Däremot är det svårt att veta var man ska dra gränsen. En haschpåverkad person brukar inte vara våldsbenägen men om den får en psykos då?

Alla droger intas för att man ska må bättre. En del får droger utskrivna. En del skriver ut droger till sig själva.
julkalendern H*A*S*H

Det blev ingen julkalender för Danmark eftersom att den inte ansågs nog rolig.

"I korta drag handlar julkalendern om animerade dockor, med danska soldater som stationerats i landet Problemistan i huvudrollerna. Och mycket av tiden går åt till att röka hasch. Kalendern ska vara inspirerad av den amerikanska tv-serien M*A*S*H."

Avsnitten är förmodligen borta från youtube nu, jag hittar inga. Själv tror jag att den skulle vara roligare än varianterna nuförtiden. Kanske inte så barnvänlig men vuxna ska väl också få ha kul?


självmord

Får man ta självmord? Är det rätt att lämna ens nära och kära i ett helvete? Är det rätt att inte ta ansvar? Har man rättigheten att bestämma över sitt eget liv? Är livet fritt?

Jag tycker att det är grymt egoistiskt att inte bry sig om vad de som älskar en tycker. Du behandlar väl inte en vän respektlöst? Du vänder väl inte en vän ryggen? Du går väl inte din egen väg om en vän ropar på hjälp? Är du verkligen en vän om du lämnar den i sticket?

Livet en rättighet för varje människa. En rättighet. Det innebär väl en skyldighet? Det borde väl finnas en balans? Man kan väl inte bara ha rättigheter utan skyldigheter?

Samtidigt är varje människa en fri individ som borde få behandla sin egen kropp som denne vill. Så länge det inte skadar andra. Ska man räkna smärtan man blir åsamkad om ens vän tar självmord? Hur långt ska man egentligen gå i vad som är rätt och fel?

Det beror på vilken situation det gäller. Om man har gjort allt man kan. Har man verkligen kämpat. Har man tagit hjälp av sina vänner. Har man berättat om ens innersta. Är ljuset i tunneln den enda utvägen?biverkningar borde anges på förpackning

Jag vaknar och sänder en tanke till Gud innan jag känner efter hur min kropp mår. Jag hoppas att han har skonat mig från alkoholens biverkningar. Däremot inser jag snabbt att det är onödigt att ge ut förhoppningar. Han har inte skonat mig. Mitt huvud dunkar likt en gigantisk gong som blir mörbultad av en sumobrottare. Mina ögon är oförmögna att öppnas. Min näsa liknar ett sugrör fyllt med vätska och min kropp känns som en gelégodis.

Jag kan inte förstå hur alkohol kan vara lagligt. Man ger falska förhoppningar till människor. Man överdriver. Man tar dumma beslut (tar man beslut överhuvudtaget?). Man säger alldeles för mycket. Man gör alldeles för mycket. Man tänker alldeles för...lite. Man lever alldeles för...härligt.
nedslagen

I torsdags kastade en pojke en snöboll på en passerande bil i Luleå. Föraren gick ut ur bilen och slog pojken. Det var väl att ta i kan man tycka. Men mannen kanske hade en dålig dag?


nygift och änka

Hennes man dog två dagar innan det planerade bröllopet. Ett år senare gifte hon sig med honom. Jag kan inte förstå hur detta kan vara lagligt i Frankrike. Varför ska man gifta sig så att man kan bli änka? Beror det på att hon inte får ut hans pengar annars? Gifter sig gör man för att bevisa ens kärlek tills döden skiljer en åt. Men om döden redan skiljt en åt? Även om hon vill ha hans pengar så kan jag inte riktigt förstå hur hon kan leva med sig själv. Jag tycker att det känns sjukt. Hon borde få hjälp att gå vidare i livet av en psykiatriker istället...

 

 


lesbiska föräldrar är bättre

En brittisk forskare menar att lesbiska föräldrar är bättre än heterosexuella. Han menar att barnen klarar sig bättre i livet, är ambitiösare, utbildar sig till högstatusyrken och växer upp med en stark känsla för social rättvisa.

Jag kan mycket väl tänka mig att barn till homosexuella par klarar sig bra i livet. För det första är dessa barn väldigt önskade vilket kan medföra en bättre uppväxt. För det andra går deras föräldrar "mot strömmen" vilket medför en mer accepterande uppväxt. Däremot känns det konstigt att en forskare säger att lesbiska föräldrar är bättre, de är ju trots allt i minoritet jämfört med de heterosexuella. Det blir en sne jämförelse.

Även om dessa barn kanske blir ambitiösare och mer högutbildade kan de ju lika gärna ha det sämre ställt på andra plan i livet. De kanske blir mobbade som barn och känner sig väldigt utanför etc. Hursomhelst är det nog dags att acceptera och inte göra skillnad på människor utifrån den sexuella läggningen. Det finns så mycket annat viktigare att ödsla energi på.

Med tanke på oönskade barn blev Debbie, 42 år småbarnsmamma även om hon steriliserat sig två gånger. När hon fick reda på sin graviditet grät hon i en vecka...


skogsturkenHaha. Det debatterade fenomenet om skogsturken är nu utrett!


kannibalers rättigheter

Tre hemlösa män dödade en tjugofemårig man och sålde delar av hans kött till ett kebabstånd. Jag förstår att detta är väldigt hemskt, jag skulle inte heller vilja äta en människa. Fast samtidigt kan jag inte låta bli att fundera över varför man inte kan göra det. Djur som djur. Om en människa är sjuk och behöver nödslaktas borde man väl ta reda på köttet precis som man gör med hästar. Varför gör vi EGENTLIGEN en så stor skillnad mellan människor och djur?


Det kan inte bero på smarthet eftersom att vi inte äter väldigt dumma människor heller. Det kanske beror på att människan är just inom vår egen art. Vi har ett större medlidande och regler för dessa. Är det rätt?
levande död

Jag hänger med huvudet och fäster min blick på dörren. Ljudet från traktorn utanför vibrerar i mitt huvud. Undra hur det vore om jag lade mig framför den. Ögonblicket då man ser strålkastarna närma sig för att sedan bli översvallad av smärta. Eller kanske skulle man inte känna någonting, kanske skulle man bli krossad direkt. Höra revbenen knäckas likt torra grenar som ska eldas.

Jag känner mig som en död fisk simmandes på rygg. Ser ytan långt där ovanför men känner att kraften inte kan bära mig dit. Fortsätter att simma bland stenarna i vassen. Gömd från allt liv. Försöker ta några simtag och vända mig åt rätt håll men något puttar mig tillbaka likt en stark akvariepump. Jag blir lättad över att inte behöva gå utanför mitt akvarium men samtidigt blir varje sekund av livsuppehållande svårare. Jag ser livet passera i revy och funderar över vilken väg det är dags att ta.piskar sina barnDet brasilianska jaguarfolket piskar barn och gravida för de ska växa och inte bli lata. Folket ska tydligen vara farliga att närma sig snabbt också.


drömmar

Jag såg på vetenskapens värld varför drömmer du idag. Jag tycker att drömmar är väldigt intressanta. Jag tror att de kan tala om en hel del om ens inre som man försöker dölja. Ibland när jag vaknar under natten slår jag direkt upp i mitt drömlexikon för att se vad drömmen kan betyda. I detta avsnitt berättar de saker om att man blir som förlamad under REM-sömnen och om man har ett fel i just denna del av hjärnan så kan man "utöva" sin dröm. En man i avsnittet var på senare dagar aggressiv under natten vilket var läskigt för hans fru. De berättar också om att mardrömmar har ett syfte då de förbereder oss för händelser som skulle kunna hända i vårat liv. Jag tycker att det var ett intressant avsnitt.lev som en hamsterNu kan du leva som en hamster på ett hotell. Äta frön, springa i hjul och annat hamsterlikt.


I loved you too much

Jag har en smärta som äter mig från insidan. Som ett rovdjur på jakt. Den kravlar sig upp och river min hals. Jag vill skrika av smärta men sitter stum med glansiga ögon och väntar på att någon ska rycka tag i min tröja. Slita iväg mig från mitt eget rovdjur.

Jag flackar med blicken och känner hur rovdjuret äter min kropp. Den sliter bit för bit från mitt hjärta. Framför mig ser jag hur sargat och hopplöst mitt hjärta måste se ut. Det krävs inget mikroskop. Det krävs inga glasögon. Det krävs bara en glimt...

Jag vill lägga mig ner på golvet och skrika. Sparka och slå. Jag vill bli slagen. Jag vill bli nedsövd.

Jag vill ha dig tillbaka...

you were the one always standing by my side

Jag står här som klippan i tsunamin. Jag tittar på världen och känner fruktan. Jag översköljs av den stora vågen. Jag blir nerspolad på några sekunder och sedan står jag där ensam. Förödelsen är total. Jag ser mig omkring med tomma ögon. Jag ser inget mer än omkullvälta hus och skrikande barn.

Tsunamin tog med sig mitt hjärta och nu är jag tom. Man måste kunna ge för att kunna ta emot upprepar jag sakta för mig själv. Jag vill fly. Jag vill inte vara den stabila klippan. Jag vill inte se dina bedjande ögon när jag försöker springa min väg. Jag vill inte hålla din hand.

Jag vill bara springa. Rusa bort från min egen tsunami. Vågen är som ett vilddjur som jagar mig ut mot stupet. Jag vänder mig om längs färden men får salt i ögonen. Mina ögon börjar svida frenetiskt och jag gnuggar dem med handryggen.

En puls av ilska överväldigar min kropp. Vattnet leder strömmen och jag skriker förtvivlat är jag död nu..
live until you're dead

Vi står på samma våning. Telefonen ringer. Hon börjar gråta. Jag vet. Jag förstår. Jag känner igen mig. Jag går ner. Jag klarar det inte. Jag ska vara så förbannat stark. Ingen ska se mig svag.

Jag sjunker in i musiken och allting bara släpper. No one’s laughing at God. Hon kommer ner och håller om mig. Jag sitter stelt och flödar in i musiken. Tårarna blötlägger mitt ansikte. Det känns som att hon vill ruska om mig. Krama ur mig mitt liv. Krama ur mig mina känslor. Krama ur mig.

Jag klarar inte av närheten längre. Jag hasplar ur mig frågan om vad som hänt. Hon hulkar fram orden på min axel.

Jag måste gå.

Musiken pumpar i min kropp. Tårarna spränger bakom mina ögon. Jag måste gå. Hennes darrande röst och skräckfyllda ögon spärrade på mig. Hon är rädd. Hon vet inte vad jag ska göra. Jag försvinner ut...
pedofiler

Cheryl tyckte att hennes mans datorvanor var misstänksamma. Då kopplade hon upp sig på internet i deras vardagsrum och angav sig som en fjortonårig flicka på en sida hon misstänkte att han var på. Hennes man kontaktade henne och runkade framför sin webcam samt frågade om "fjortonåringen" ville ha sex. Cheryl som satt i rummet brevid anmälde honom till polisen.

Vad kan man säga? Jag hatar pedofiler så jävla mycket...


levande födaEn hjort kom in till lejonen. Många skrikande besökare. Kanske skulle man börja med levande föda även till djuren i bur?


namnbyte

Mats Lindqvist ansökte om namnbyte till Slisk Valulv men skatteverket sade nej eftersom att namnet kan "väcka anstöt". Jag blir väldigt förvånad över detta. Han väljer ju ett namn själv! Ska vi verkligen beakta vad alla andra människor må tänka om slisk? Om han inte får heta slisk så borde transpersonen Jan-olov definitivt inte få heta Madelene....

Det är svårt att dra gränsen över vad man får heta. Är Gustav Hitler lämpligt? Adolf nazist? Kuk Jansson? Våldta hermansson? Gränserna för vad föräldrarna får döpa sina barn till tycker jag ska vara hårdare. Om man däremot vill byta namn som vuxen borde man kunna byta till vad som helst....? Variation förnöjer.lev livet medan du kan

Brukar du tänka på hur snabbt livet kan förändras? Hur snabbt det du tar förgivet kan försvinna ur ditt sikte? Hur snabbt din bro till den gröna sidan kan rasa? Hur snabbt din barriär mot livets hårda värld kan försvinna? Hur snabbt du kan stå där ensam med tomma ögon?

Jag har varit med om att döden tagit de jag älskar ifrån mig flera gånger. Jag har varit med om att mitt liv nått botten. Jag har krashat ner i betong. Jag har kravlat mig upp med stora skrapsår. Jag har krupit med smärta och sargad kropp. Jag har rest mig upp, kämpat mig upp.

Men jag lär mig aldrig. Man glömmer bort att uppskatta allt man har. Man glömmer bort att allt kan försvinna igen. Man glömmer bort att livet är skört och tidsbegränsat...


Julafton närmar sig med Anna Anka

Snart är det julafton, eller åtminstone julmånaden december. Jag älskar jultiden eftersom att det är så mysigt. Belysningar överallt. Glittriga girlanger. Julmusik. Dricka the framför tv:n. Mysa och bara älska livet. Som ni säkert hört ska ett julprogram om Anna Anka sändas samtidigt som Kalle Anka på julafton. Detta verkar ha upprört många men däremot inte mig.

Jag skiter fullständigt i om tv3 sänder ett program om hemmafrun Anka. Om jag inte tycker hon är intressant så ser jag inte på det. Kalle Anka kommer ju sändas hursomhelst för de som har lust. Jag är inte ens sugen på att se K.Anka. Shit the same om det är tradition och ger en viss julstämning eller inte. Vi brukar ha på tv:n men orkar inte bänka oss framför ett program som går varje år och inte ens är intressant.

Jag vet att Kalle Anka sänds and that's it. Jag minns att jag fruktade för att det skulle sluta sändas men det var väl bara för själva känslan. Man vet att det finns där. Som en trygghet. Precis som man vet att huset står där när man kommer hem. Kanske hatar man att se den slitna smutsiga hallen men det är tryggt. Det är som det brukar.

Ibland borde man rannsaka sig själv i livet och fundera över vad man egentligen vill ha. Är jag nöjd med ett oförändrat liv? Vill jag leva såhär? Vill jag gå i samma fotspår? Nu pratar jag självklart inte bara om Kalle Anka utan livet i allmänhet.

Det kan alltid bli bättre och det värt att kasta sig ut i dimman. Förändringarna leder alltid till andra händelser och spår. Livet tar andra vägar. Livet löser sig alltid.
nakna tjocka

Lindex kollektion affordable luxary finns bara i storlek s och m med anledningen att det säljs mest i den storleken. Detta har upprört många personer. Själv bryr jag mig inte så mycket om detta. Jaha so what? Handla på ett annat ställe? Det är inte en kollektion för smala, det är en kollektion för "normala". Det finns trots allt inte storlekar i xs... diskriminering av de smala?


ensam mamma sökerSerien ensam mamma söker har slutat nu. Jag har inte följt den men jag såg sista avsnittet och jag kan inte sluta le. Jag blir kär i kärleken och det var så sjukt fint när dessa två fann varandra. Tänk att de gjorde det genom tv!


bakteriedödande handtagMan kan ha kopparhandtag för att minska smittspridningen av bakterier. Nittionio procent av bakterierna dör efter två timmar men det kostar mycket att byta ut handtagen.

Själv har jag fobi för offentliga toaletter, dörrhandtag, rulltrappor, bussplingor etc. Jag tycker det känns sjukt äckligt då jag antar att mänden bakterier på dessa ställen är....alldeles för stora.barn i skönhetstävlingar
I USA skickas fler barn till modellskolor och skönhetstävlingar nu under lågkonjunkturen, för att få ihop extra pengar. För mig känns det fel att dra in barn i skönhetsindustrin. Det känns fel att i barnens unga ålder påpeka hur viktigt utseendet är. Att man kan tävla i snygghet. Jag tror detta kan sätta spår i framtiden så att de tänker mer på sitt utseende. Det finns nog många människor med olika sorters ätstörningar att detta känns som ett dumt sätt att tjäna pengar på. Kanske känns det inte så bra för den lilla flickan då hon inser att hon inte blev uttagen eller förlorade?


rymdhotell

År 2012 ska det finnas ett rymdhotell där man kan sova över för 12 miljoner natten. Raketen avgår från USA, tar 36 timmar och kommer fram till ett hotell utan personal. Fyrtiotre personer har redan reserverat denna resa.

Jag möts av frustrerande tankar. Är det verkligen rätt att vissa ska kunna lägga pengar på detta medan andra dör? Det kommer snabbt upp tankar som går mot den frågan. Självklart ska rika personer få göra vad de vill med sina pengar. Det lär ju vara en sjukt rolig upplevelse att få testa detta. Tänk, "hej jag har semestrat i rymden". Jag är inte arg på de rika människorna. De har ju trots allt gjort någonting häftigt i livet som förhoppningsvis gjort dem förtjänta av pengarna. Däremot kan jag väl tänka att deras sympatiska sida inte är den mest utvecklade.


vägrar viga homopar

Var femte präst vägrar viga homopar i Göteborg. Gunnar Bäckström är präst och menar att de som inte vill viga homopar slipper det eftersom att vi lever i en demokrati.

Jag tycker att det är en svår situation. Bibeln menar att äktenskapet är till för man och kvinna men samtidigt skrevs bibeln för väldigt länge sedan. Detta gör att de prästerna som tror på detta borde kunna avstå från att viga homopar. Det gäller samma sak i andra föreningar, det finns krav och regler för de som deltar. Fast samtidigt kan jag tycka att det blir en sorts diskriminering om man tar avstånd från vissa. Jag tycker att det är upp till var och en att bestämma om de anser sig kunna vara exempelvis kristna. Det är trots allt en tro.

Jag misstänker att Sverige genast skulle bli arga om exempelvis en kristen arbetsgivare avskedade en anställd på grund av dens läggning. För att inte tala om vilka diskussioner det varit om sverigedemokraterna. Bara för att de har en icke accepterad åsikt. Precis som dessa präster men skillnaden är att demokratin verkar gälla dem i större grad.


fars dag

Imorgon är det fars dag. Vi har aldrig firat detta i min familj. Sådana dagar har mina föräldrar kallat för jippon, vilka är till för att tjäna pengar. Jag håller med detta men själv tycker jag att man kan hitta på någonting kul iallafall. Man behöver inte köpa en dyr present. En undersökning på aftonbladet visar även att papporna helst (26 procent) vill bli firade med en kram. Endast 11 procent vill ha en present.

Jag tycker om temadagar. Det förgyller vardagen. Man behöver inte göra en ansträngande sak av det men varför inte hitta på något med familjen? Laga en god middag och hyra en film? Uppskatta livet vi lever.


svininfluensans spridningEn katt har blivit smittad med svininfluensa av sin ägare i amerikanska Iowa. Enligt veterinären i artikeln är risken att katten sprider smittan vidare till andra djur eller människor liten. Men han påpekar samtidigt "Husdjur som lever nära någon som har smittan är i farozonen".

Själv är jag inte rädd för att jordens befolkning ska utplånas på grund av svininfluensan. Jag tror inte heller att risken för smitta mellan exempelvis katter och människor är stor. Däremot är svininfluensan en zoonos (dvs. smittar mellan människa och djur) vilket innebär att risken för att en katt ska smitta en människa borde vara lika stor som att människan smittar en katt?

Självklart är det bra med informering. Vad vore vårat land om vi gick omkring ovetandes och sket i allt? Tänk på smittoriskerna MEN gå inte till överdrift. Du kan dö vare sig du får svininfluensan eller inte. Mer troligt är att du dör utan att få den. Håll avstånd till männsikor och hosta för Guds skull i armvecket och inte på den passerande stackars människan. Jag har många gånger funderat på att ge folk som hostar på mig en fläskläpp.

För några år sedan var Sverige skräckslaget över att vi skulle bli sjuka i fågelinfluensan. Hönsen fick inte vara ute och helst ville man avliva dem. Efter några månaders ständiga smittskyddsupplysningar dog allting ut. Det var tydligen inte stor risk för en epidemi. Skräcken försvann och vi började leva på som vanligt.

Nu kryllar det med information och skräck för svininfluensan istället för om fågelinfluensan. ALLA i landet ska vaccineras. Vaccinets biverkningar debatteras. En del vägrar vaccinera sig medan andra knuffar undan personerna i riskgrupperna från vaccineringskön. Snart måste vi väl hugga huvudet av våra djur eftersom att det inte finns något vaccin för dem.drogmissbruk

Jag har funderat över om det finns en grupp med människor som lättare hamnar i drogmissbruk. Det jag började fundera över var ens sinnesstämning. Jag har en ganska extrem personlighet. Jag går in för saker och gör dem med mycket engagemang, det ska bli perfekt. Jag känner för saker väldigt starkt. Det kan gälla både åsikter och i relationer. Jag går in i känslan och lever med den. Om det då inte blir som jag vill kan det medföra problem. Jag kanske blir arg eller väldigt nedstämd.

Om man har en sådan personlighet misstänker jag att man är ute efter mer kickar i livet. Man upptäcker att man kan vara i sitt extremt lyckliga läge. Man vill vara där igen. Man vill inte bli besviken. Påminner lite om bipolär sjukdom?

Andra är oftare i en låg sinnesstämning. Ser allting med pessimistiska ögon. Har lite energi. Liknande en lätt variant av depression. Om denne använder droger kommer han upp ur det låga träsket. Han behöver inte själv ruska tag i sig, utan det gör drogerna.

Dessa två personligheter har nog lättare att hamna i missbruket än en person som oftare är glad. Däremot borde en optimistisk glad person tendera att tänka "äsch det gör inget" samt agera impulsivt och av denna anledning lätt hamna i missbruk.

fortsättning följer angående missbruksfunderingar...tatuera dig?

Är tatueringar sexy or trashy? En avtändande smutsfläck eller en vacker utsmyckning. Okvinnliga eller framhävande. Personliga eller alldeles för vanliga.

Diskussionerna gäller främst tatueringar hos kvinnor. En del anser att det aldrig är fint på en tjej. Att det är avtändande och maskulint. Att det påminner om white-trash luder. Andra tycker att det är härligt med tatuerade tjejer, framförallt om det är originella tatueringar och inte så många.

Jag bryr mig ärligt talat inte så mycket om folk har tatueringar eller inte. Män med tatueringar blir oftast hetare, framförallt kombinerat med muskler. Blir han då den stereotypa beskyddande mannen? Många män anser jag ha ganska fula gaddningar men jag bryr mig inte så mycket om det. Det kan vara hett iallafall.

Gällande kvinnor är det en annan femma. Antingen vill de vara coola och gör en minimal tatuering som knappt syns (vilket gör det hela löjligt då det påminner om en leverfläck...) eller så gör de en tribal i svanken. Precis som alla andra. Vilket gör hela saken onödig. Jag tycker dock det brukar vara hett med tribaler (om än trashigt). Om en tjej däremot kommer med en dödskalle börjar jag tänka att hon är bisexuell/lesbisk. Det känns så manhaftigt.

Hursomhelst tycker jag tatueringar är personliga och ger utmärkande karaktärsdrag.David Beckham har lite olika tatueringar som gör hans tränade kropp hetare. Initialerna av hans fru känns lite ansträngt om deras förhållande skulle ta slut.. ?Ashlee simpson har en liten vanlig handledstatuering (som blir felvänd....). Ganska söt dock.Robbie Williams lilla tatuering är snygg men jag misstänker att det inte skulle vara lika coolt på en tjej.Sienna Miller har några leverfläckstora tatueringar vilka är fina om än dock ser smutslikt små ut.Hett men många tatueringar kräver nog en speciell stil som denna emotjej.Fint men kanske vanligt? Känns dock som att magen inte är ett lika vanligt placeringsval.Hett med stora fina tatueringar. De ska helst inte täcka hela kroppen för att undvika ett kladdigt uttryck.
fuck Guds snö

Snö. Jag tittar likt en fånge på rymmen ut genom fönstret. Förhoppningsvis slipper vi snö ett tag till. Jag klickar mig fram till aftonbladet och möts återigen av "VARNING! Nu kommer snön!". Får hjärtklappning och blickar snabbt på de äldre inläggen om svininfluensa, plastikoperationer och mord. Det känns genast bättre. Det är jag van att läsa om. Det händer på behörigt avstånd. Men snön. Den invaderar både mig och mitt hus. Det är för nära och berörande. Jag kommer behöva ta på mig mer kläder. Jag kommer behöva skotta. Jag kommer få snö i skorna. Jag kommer fastna i trafiken. Jag kommer inte kunna gå snabbt. Jag kommer inte kunna gå var jag vill. Jag kommer inte kunna cykla.....

Jag får göra det bästa av situationen och tänka på de stackars människorna som lider och dör. Medan jag skottar snö.


alkoholist?

Jobbigt läge

döda lejonungar

I fredags födde lejonhonan Karafi tre ungar på Borås djurpark. Karafi stötte bort dem och man avlivade ungarna. Anledningen var att deras beteende skulle bli förändrat och göra det svårt att anpassa dem till resten av flocken om man flaskuppfödde. Enligt mig låter det sjukt konstigt att avliva ungarna av denna anledning. Kan man inte ha dem i en egen inhägnad? Låta besökare komma närmre dessa? Eller låta någon privatperson ta dem? Någon utanför Sverige? Det kanske blir svårt att låta någon privatperson ha dem i Sverige på grund av lagarna. Men detta känns ju bara onödigt sjukt. Kill just for fun.ärlighet till en viss nivå

Hur ärlig ska man vara? Jag är ärlig vid de tillfällen då det ger något att vara det. Om min vän frågar om den har fina kläder och jag misstycker så lär jag väl säga någonting kort för att inte behöva gå in djupare på det. Kanske ge personen ett råd om det är något som kan göras bättre. Om personen däremot verkar grymt nöjd med sig själv så lär jag väl pusta ut ett "ja". Vid vissa tillfällen är det onödigt att vara ärlig. Om det gör mer skada än nytta.

Jag funderar även över när man ska berätta sina åsikter om någonting. Exempelvis då någon har starka åsikter i en fråga och jag vet att mina uttalanden kommer att uppröra denna. Ska jag säga det iallafall? Själv har jag svårt för att motstå att fläska ut mina egna åsikter. Egentligen kanske jag inte bryr mig så mycket om frågan men jag vill gärna röra om lite i den andras hjärna. Jag vill gärna komma med en helt annorlunda åsikt. Det kanske inte är bra för kompisförhållandet? Men jag anser att relationen borde klara av motsatta åsikter. Annars är det ju inte en ärlig relation. Nog för att jag själv lätt kan koka sönder i hjärnans alla vrår om personen kommer med en (enligt mig) störd och felaktig åsikt. Men.....jag jobbar på att acceptera alla åsikter.


akut-p-piller

Nu ska akut-p-piller säljas på mataffärer. Detta piller kan användas exempelvis om kondomen sprack under samlaget eller om man kräkts upp sitt vanliga p-piller. Det är en nödlösning och pillret ska tas inom tre dygn. Den innehåller gulkroppshormon (gestagen) vilket förhindrar ägglossning. Mängden gestagen är större än i vanliga p-piller och därför kan man få mer biverkningar såsom huvudvärk, illamående och spänningar i brösten under ett dygn.

Jag har svårt att ta ställning till detta. På ett sätt är jag rädd för att en del kommer att slarva mer med kondomen om de vet att de lätt får tag på dessa piller. Men samtidigt tror jag inte att det kommer vara vanligt. Man kan ju trots allt få jobbiga biverkningar etc. För de som bor på landsbygden tycker jag att detta är viktigt för att förhindra att aborter behöver utföras. Enligt mig är det bättre att ta detta piller om man misstänker sig kunna bli gravid än att vänta och behöva göra abort.jämställdhet

aftonbladet kom det upp en artikel där man funderar över om det kan bli för jämlikt. Enligt mig kan jämlikheten mellan kvinnor och män aldrig vara ett problem. Hur kan någonting bli för bra? Jag är stolt över att Sverige tänker mycket på detta och vill få bukt med problemet. Jämställdhet innebär inte att man vill att någon av perterna ska ha det sämre. Jämställdhet innebär inte att män är djur. Jämställdhet innebär inte att män har rätten att våldta om kvinnan är sexig. Jämställdhet innebär inte att kvinnor ska tvingas att byta däck. Jämställdhet innebär inte att män ska tvingas att vara barnlediga.

Enligt mig är jämställdhet då man har rättigheten att göra vad man vill oavsett kön. Då när man har samma rättigheter. Inom exempelvis familjen så väljer de involverade själva hur hemarbetet ska ske. Om någon av dem inte tycker om att städa och den andra tycker om det så är det ganska självklart vem som ska göra det. Däremot förstår jag att man vill lägga upp en del regler och förslag för att man ska bryta dessa invanda beteenden. Det är lätt hänt att man gör vissa saker för att man är van att göra det. Ett jämlikt samhälle är alltid rätt.

 


RSS 2.0