statusyrke

Varför arbetar du just med det du gör? Enligt många människor finns det yrken med mer eller mindre status. Påverkades du av detta när du valde yrke? Tänkte du på lönen? Funderade du över om det var roligt? Är det ditt intresse du får betalt för?

Tankarna studsar fram och tillbaka i mitt huvud. Själv tänker jag en del över statusen. Det borde jag inte göra egentligen. Jag dömer ju inte bort någon människa på grund av deras yrke även om de kan få pluspoäng om de har ett välutbildat/bra yrke. Jag har lättare att se upp till dem och liksom sätta mig under dem i hierarki då. Det låter mystiskt men är nog sant.


toffeljävel

Jag är jävligt less på toffelrövar. Först är man bäst fucking friends. Kan prata om allting. Fanns där för varandra. SEN hittar polaren en gökmänniska som den springer efter. Skiter i en totalt. Man är aldrig prioriterad. Den hör aldrig av sig. Den ska alltid göra någonting annat.

MEN om det blir något jävla runkproblem med dens partner då kan den komma. DÅ kan den dra fingrarna ur fittan och komma. Jag hatar verkligen när folk inte bryr sig om en. De jag älskar vill jag vara med och det är sjukt svårt att visa den kalla handen om de kommer tillbaka.

Jag förstår inte varför man ska hänga på sin partner 24/7. Jag förstår inte vad fan man gör om man alltid är med varandra. Jag skulle inte få några spännande upplevelser. Jag skulle inte få ut något av att bara ligga där och fisa. Då kan jag ju fisa på mig själv istället. Runka och fisa i min ensamhet.

Okej. Man är kär och vill antagligen vara med den personen. Jag fattar det. Men det finns gränser. Alla har ett val i sitt liv. Alla kan själv välja vad de tycker är värt. Välj vad du vill. Men man kan inte döda andra människor för att man vill. Man kan inte gör vad som helst. Det finns gränser.grey's anatomy

Jag har verkligen blivit förtjust i Grey's anatomy det senaste året. Det beror nog på att en vän jag bodde med var beroende av denna serie. Den är väldigt känsloladdad. Jag gråter väldigt sällan men har faktiskt gjort det en gång under ett avsnitt. Det sänds nya avsnitt onsdagar klockan 21!Desperately close to a coffin of hope
I'd cheat destiny just to be near you
If this is giving up, then I'm giving up
If this is giving up, then I'm giving up, giving up
On love, On love


kärnkraftverk

Fler kärnkraftverk ska byggas samt ersätta de gamla, troligen under 2020. Jag trodde att man fortfarande ville avveckla all kärnkraft så jag fick en chock då jag läste artikeln. Självklart är ju kärnkraftverken säkrare i Sverige och framförallt då man bygger nya. Däremot känns det ändå onödigt att använda sig av dessa riskfyllda saker. Vi får väl se vad som händer om det blir regeringsskifte...


let's continue asshole

Här sitter jag med musiken som rullar in i mina öron. Packat som en galning idag. Nu iakttar jag min orm som trycker ner munnen mot barkplattan i en stel störd rörelse. Jag tror hon kliar sig. Det ser dock ut som om en hjärnskada uppkommit och slagit slint för henne. Ungefär som att barkbiten är hennes partner. Det är väl precis som kärlek då alltså. Kryptisk och psykiskt störande.


spröda kanter

Jag lägger mig ner på den hårdaste mark
väntar och längtar
är detta allt?
Finns det något mer att ge
är det något mer att se
står du där med livets suktan
väntar du att jag ska bli skjuten
skadeskjuten i vingen
skrika och be
dala ner mot den snötäckta marken
färga den röd
Och hålla mig hårt
lägga ett förband
pussa min kind
och säga adjöäktenskap

Varför ingår man i äktenskap? Det är väl meningen att det ska vara ett bevis för kärleken mellan parterna. Men varför ska man bevisa detta inför Gud och skriva under? Att man älskar sin partner har väl ingen annan med att göra? Det behöver man väl inte bevisa genom att binda sig och försvåra ett eventuellt avslut i förhållandet. Om man inte älskar varandra längre ska det ju inte vara svårt att göra slut. Man ska inte känna sig tvungen att stanna kvar bara för att man är gift? Man ska inte känna sig tvungen att vara trogen för att man har en ring på fingret?

Jag vet inte om jag kommer att gifta mig. Det känns som en fin och rolig del i livet som jag gärna vill uppleva med den jag älskar. Precis såsom många ser barn som en del i livet. Däremot kommer nog inte mitt bröllop vara traditionellt i kyrkan inför en präst. Jag skulle vilja hitta på någonting galet med partnern.

Nu får även homosexuella gifta sig. Däremot förstår jag inte varför de vill gifta sig inför Gud då denne inte accepterar deras sexuella läggning. Fast om det känns härligt för dem att det är rättvist så fine. Jag är inte kristen och kan därför inte avgöra hur kyrkan ska ta ställning till detta. Vetskapen om att de får gifta sig ger nog mer tolerans av de homosexuella, att de är jämställda. Däremot ska nog inte allt i livet vara jämställt. En levande jude kanske inte borde vara nazist heller....gråtkalas

Enligt Metro gråter kvinnor kring en gång per vecka medan män gråter varannan månad. Kvinnor brukar gråta vid svårlösta konflikter, nostalgi och otillräcklighet. Män gråter oftast då parförhållandet går dåligt eller om de har empati för någon.

Är det bara jag som regerar över att dessa siffror känns väldigt höga? Jag kan självklart känna mig låg, men gråter? Nej det händer inte så ofta.


penisgodisVad är så upprörande med penisgodis? Är det inte dags att se könsorganen just som en kroppsdel? Om barnen frågar vad godiset föreställer kan man väl bara berätta att det är en snopp? Varför göra en så stor sak av det. Jag tror inte att ditt barn förlorar oskulden tidigare eller anser sig ha en traumatisk barndom på grund av snoppgodis.

risker med vaccinationerEn tjugofemårig kvinna vaccinerade sig mot svininfluensan och fick en neurologisk sjukdom kallad Dystoni. Detta medför svårartade muskelryckningar framförallt vid gång framåt.

Jag känner att min magsaft skapar små tsunamis i magen. Jag blir inte rädd att insjukna men situationen känns sjukt hemsk för hennes del. Jag vet inte om jag ska vaccinera mig men om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte att göra det. Jag har ett bra immunförsvar och om jag skulle bli sjuk så är det bara att uthärda. Vacciner hit och dit känns onödigt. Kanske är det dumt från min sida att lita på min egen kropp och bojkotta mediciner, förutom vid nödfall. Men jag mår ganska bra iallafall.små farliga hundar

Är det verkligen konstigt att små hundar attackerar folk? Är det verkligen konstigare än att en stor hund gör det? Jag tycker att många människor missuppfattar små hundar. Jag brukar se fler olydiga och ilskna små hundar. Bara för att de är små kan man inte tro att det är ett acceptabelt. Om en stor hund försöker hugga någon är det genast uppe i tidningarna med rubriker om att man vill avliva hunden. Gäller det däremot en liten hund så skrattar man gärna.


homo sapiens sapiens avlar inte

aftonbladet har det kommit upp artiklar då man gjort abort vid upptäckten av Downs syndrom hos fostret. Det uppkommer motståndare vilka anser det ge fel budskap om de sjuka individerna. Att man inte vill ha kvar dem. Men vem VILL ha sjuka barn!? Vem vill vara sjuk? Om man får välja mellan sjukdom och friskhet, skulle du då välja att bli sjuk? Självklart kan sjuka människor vara lika goa och trevliga som friska. Det är inte de levande sjuka som man ser ner på, det är de ofödda sjuka som man vill skona från ett sjukt liv.

Valet är upp till föräldrarna. Om de inte klarar av ett fortsatt liv efter abort måste de få behålla barnet. Om de däremot tänker på barnets och samhällets bästa så gör de abort. Det kanske låter hårt men livet är hårt och så långt man kan bör man följa survival of the fittest. De sjuka slipper vara sjuka. Samhället slipper betala. Människorna slipper gå under på grund av våra dåliga partnerval.

Inom djurvärlden sysslar vi med avel och kontrollerar strängt genernas ärftlighet. Kontrollerar sjukdomar. Kontrollerar att de följer utställningsstandarden. Kontrollerar att de följer våra mål. Men homo sapiens sapiens avlar inte. Vi vill inte uppfattas som rasistiska och elaka. Vi är hellre sjuka och dör.

tjocka modellerDet är mer och mer snack om att vår befolkning vill ha vanliga tjocka modeller. Jag förstår inte riktigt grejen. Klart det ställs orealistiska och oschysta krav på en del modeller. Modeller måste vara väldigt smala och ibland gå ner i vikt trots att de redan är smala. Många torterar sin kropp med diverse droger för att behålla sin smala, trasiga och omusklade kropp. Klart det inte är rättvist. Men samtidigt är det ett yrke och då måste man anstränga sig. Man får inte allting gratis här i livet. Varför ska en tjockis få bli modell? För att personen kämpat med att äta för mycket?

En modell ska sticka ut! Det är inte meningen att en modell ska se ut som vilken slampa som helst. Man ska se att de är vackra.

Vill man ha tjocka modeller för att de vanliga tjocka människorna ska må bättre? Så att de inte behöver klaga över de sjuka idealen? Det kanske är dags att tänka över sin egen självkänsla.
FN-dagen

För sextiofyra år sedan trädde FN:s stadga igenom och deras arbete satte igång på riktigt. Detta var efter andra världskriget men processen att bilda en FN började redan efter första världskriget. Av denna anledning firas FN-dagen idag.

Det finns många olika temadagar. Vissa av dem känns onödiga och konstiga. Såsom olika maträtters dagar. Kanelbullens dag? Däremot spelar det ju ingen särskild roll att man har dessa. Jag tycker att det är ett trevligt inslag i vardagen.
Hey, hey, hey. What's in your head
Jag fick just upp denna låt då jag lyssnade på spotify. Vilken flashback. Jag minns att den här låten gick väldigt ofta under mitten på 90-talet. Den är rörande och hemsk på samma gång. The cranberries skrev låten som protest mot konflikterna i Nordirland under den tiden. Många oskyldiga dog av bombattentat.


kalsongchockIbland läser jag artiklar och blir chockad över den stora och fantastiska nyheten. För visst är det intressant att veta om de idoltävlande har på sig trosor eller kalsonger då de sover? Jag förstår verkligen inte hur det kan finnas specifika skvallertidningar som går runt på detta. De har gjort nakenchocker. De har bytt pojkvän. Eller varför inte, tagit en kaffelatte på stan?

hästpsykos

Anneli drabbades av en psykos då hennes hjärna kokade sönder. Hon arbetade väldigt mycket och troligen blev hjärnan överbelastad vilket ledde till en kortslutning.

"Psykosen ledde till tvångsföreställningar och när det var som värst trodde Anneli att hon var en häst.
– Gnäggande galopperade jag in på psyket och började äta på en blomma som stod i en kruka i fönstret."

Jag kunde inte låta bli att brista ut i skratt av hennes liv som häst. Undra hur livet som häst vore? Ganska lätt? Efter en kort stund kände jag allvaret krypa under mitt skinn. Tänk vad fel det kan bli i hjärnan. Tänk vad det kan slå slint i den så viktiga delen av vår kropp. Det ter sig för mig svårt att förstå uppkomsten och jag säger att det aldrig skulle kunna hända mig.

Men det stämmer inte. Jag vet att min hjärna mycket väl skulle kunna bli överhettad då jag anstränger mig extremt hårt. Sjukdomar i hjärnan känns mycket läskigare än kroppsliga krämpor. I hjärnan finns hela ens liv och en person som inte är normal där känns svårförutspådd.döda alla vargar niEfter nyår ska nya bestämmelser gällande vargarna i Sverige röstas fram. De funderar på att plantera in ryska vargar för att minska inaveln av vår lilla stam. De vill även införa licensjakt för att hålla nere stammen på under 210 stycken.

Jag förstår verkligen inte vad problemet är. Vår rovdjursstam är sjukt liten och inavlad men samtidigt vill de skjuta dem? De vill plantera in ryska vargar för att förfriska men samtidigt skjuta av många? Jag förstår att det kan vara bra på ett sätt då man liksom kan byta ut dem mot de ryska djuren.

Varför ska vi döda våra naturliga rovdjur för att samerna inte ska behöva gråta över deras renar? Herregud. Stängsla in era "vilda" djur om ni inte vill mista lite pengar. ELLER ha inte så många jävla renar? Ska vi börja hacka sönder all naturlig balans som finns. Ska vi människor vara de enda rovdjuren kvar. Klart jag förstår att samerna vill tjäna så mycket som möjligt på sina renar. Synd om dem. Men det ger väl ändå inte rätten att döda alla hot mot deras ägodelar?kändisars giftiga skönhetsknep

aftonbladet finns det ett bildspel med kändisarnas skönhetsknep. De har metoder såsom att äta fertibilitetstabletter för hårets tjocklek, badar i vin för hyn samt använder ormgift i ansiktet mot rynkor. Det växer fram ett starkt tvivel mot metodernas tillförlitlighet och lämplighet. Hur långt kan man gå för att behålla skönheten resten av livet? Att spruta in ormgift låter inte som det mest hälsosamma mot kroppens inre... Däremot kan man väl tolka det som att de liver livet medan de kan. De vill vara så snygga som möjligt livet ut, trots ett förkortat liv. Kanske är det inte värt att sitta ensam i ett ruttet hus i trettio år bara för att man vill leva länge?Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0