skilsmässobarn

Enligt en studie så mår skilsmässobarn generellt likvärdigt som andra barn då de är vuxna. Däremot upptäckte man att kvinnor mellan 22 och 27 år mådde sämre då föräldrarna skilt sig. Skilsmässobarnen bröt även oftare sina egna förhållanden som vuxna.

Dödsorsaker

Mellan olika län så skiljer de vanligaste dödsorsakerna åt.

  • I skåne dör flest av alkoholrelaterade skador medan det däremot är minst i Jämtland.
  • I Norrbotten dör flest av hjärt-kärlsjukdomar medan det är ovanligast i Halland.
  • Självmord är vanligare i Gävleborg än Jönköpings län.


Detta var intressant och jag funderar på orsakerna till detta. Då det har med hjärtat att göra så kan det ju mycket väl vara generna som avgör. Angående alkoholen kanske närheten till Danmark spelar roll bland annat eftersom att man där kan köpa alkohol från sextonårsålder. Angående självmorden, vet någon om det finns mycket psykiatriska kliniker i Gävleborgs län? Tänkte om folk flyttar dit för att läggas in.låt det ske snabbt. Låt mig slippa smärtan.

Den ständiga kampen om livet. Jag springer längs savannen. Vinden viner i mina öron och sanden rusar smärtande in i mina ögon. Benen viker sig och jag snubblar ihop gång på gång. Med smärtande blåmärken vänder jag mig skräckslaget om samtidigt som jag springer. Jag tror mig skymta en skugga bakom mig. Någonting svart som vill suga ner mig i dess tornado. Jag blinkar frenetiskt för att bli av med sanden i ögonen.

För en kort sekund ser jag ett vattenhål och ger ett brutet leende. Känner blodsmaken i munnen och min suktan efter kraft. Jag kämpar hårdare men ramlar omkull. Tumlar runt i sanden och ner för backen. Jag skriker förtvivlat efter kraft men lyckas inte forma orden med mina sönderbitna läppar.black or white


vitpixling
Man brukar använda vitpixling för att man inte ska känna igen förövarens etnicitet. Jag tycker att detta är fel och ser ingen anledning till denna användning.amning

Barn som har ammats i minst fyra månader har tjugofem procents lägre risk att utveckla astma och andra allergier, enligt en studie på karolinska universitetet. Jag tycker det känns lite mystiskt att ha en unge sugandes på ens bröst, fast man kanske tycker det är mysigt om man väl har barn. När man har burit på ett barn i nio månader och därefter pressat fram det från skrevet så är man väl ganska härdad.

Någonting jag alltid reagerat över är personer som röker och är gravida/har barn. Det känns som att man borde sluta med detta om någon gång. Som vid amning går ju nikotinet (dock oavsett om man röker/snusar etc) ut i blodet och bröstmjölken. Barnet kan vid höga doser bli blekt, må illa, svettas och få hjärtklappning. Ju fler cigaretter som röks under spädbarnstiden desto större är risken för plötslig spädbarnsdöd då nikotinet troligen påverkar dens hjärta och andning.drink spiking

Något som är svårt att komma ihåg men värt att påminna om är drink spiking, dvs ofrivillig drogning. Jag förstår att det finns desperata svin som drogar ner andra på krogen då det trots allt är ganska lätt gjort. Man kanske råkar ställa ifrån sig glaset eller tar emot alkohol från andra. De vanligaste narkotiska preparaten vid spiking är kokain, amfetamin, GHB, opiater (heroin, morfin) samt läkemedel såsom bensodiazepinpreparat. De senare nämnda kan upplöst ge en sur smak men det är dock inte säkert.

Tillsammans med alkohol blir effekten ännu större och beroende på exempelvis din kroppsvikt kan du reagera olika starkt. På stilnocts bipacksedel står det

"Minnesstörningar kan förekomma. Dessa inträffar oftast flera timmar efter att du tagit läkemedlet. För att minska risken bör du se till att få sova ostört i 7 till 8 timmar.


Att gå i sömnen och liknande beteenden, som att köra bil eller laga och äta mat utan att komma ihåg det efteråt, har rapporterats hos patienter som tagit zolpidem. Risken tycks öka om man samtidigt intagit alkohol eller andra läkemedel som påverkar hjärnan, liksom när zolpidemdosen varit högre än den rekommenderade".

 

 

I och med detta kan man förstå att det är riskfyllt om någon annan doserar och framförallt om du tar preparatet och inte ska sova. Jag har fått exempelvis hallucinationer vid hyfsat små doser av stilnoct. Rohypnol är nog det man mer hört talas om, detta används också som läkemedel vid sömnbesvär.

 

 


knarkgodis

En godisbutik i Göteborg har börjat sälja lagliga droger vilka man normalt sett kan beställa från internet. Jag tycker att detta känns dåligt eftersom att det blir så lättillgängligt. Jag hoppas även att de som beställer hem har mer kunskap om drogen. Att sälja en drog man inte har så mycket kunskaper om i en godisaffär känns too much.


lågenergilampor

Svenska strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar oss att vara minst 30 cm från lågenergilampor. Detta beror på att lamporna kan orsaka nerv -och muskelskador om man är nära dem under en längre period.


Jag har fått intrycket av att lågenergilampor inte är så bra som man kan tro. Det tar länge innan det blir nog ljust i rummet, man får absolut inte slänga dem i soporna eftersom att de innehåller kvicksilver som kan spridas i naturen samt så är de farliga för oss om de går sönder.


Om lampan går sönder ska man enligt Kemikalieinspektionens hemsida:
"Öppna fönster, stäng dörren, lämna rummet i 20-30 minuter. Samla upp lampresterna med en bit kartong, torka av ytor i närheten med en fuktig trasa, lägg lamprester och trasa i en glasburk med lock, märk burken med varningstext och lämna in som miljöfarligt avfall. Använd inte dammsugare, den kan finfördela kvicksilverdropparna och då ökar risken för inandning.”


Myter vi tror på

Över tusen svenskar har varit med och svarat på tjugofem frågor om mat. Här har jag skrivit fem av myterna.


En tredjedel av försökspersonerna tror att det finns plastkulor i lättmargarin.

Två tredjedelar av försökspersonerna tror att fruktsocker, fruktos är nyttigare än vanligt socker, sackaros. De har samma mängd kalorier och fruktsocker tas upp fortare i kroppen och bildas till fett. Däremot höjer inte fruktos blodsockret lika fort som sackaros.

En femtedel av försökspersonerna tror att man kan få kramp om man badar efter att ha ätit nyligen.

En femtedel av försökspersonerna trodde att fullkorn och kostfiber är samma sak. Fullkorn finns i spannmålsprodukter och består av frövita, grodd och kli. Kan finnas som hela korn eller krossat i exempelvis bröd. Kostfiber är de kolhydrater som vi inte kan bryta ner. Det innebär alltså att kostfiber är ett näringsämne precis som fett medan fullkorn är en ingrediens.

En femtedel av försökspersonerna trodde att det är tillsatt kräkmedel i systembolagets sprit.
att känna precis lika mycket

Om jag älskar dig men du inte mig. Älskar jag dig mindre då? Jag har funderat på det här angående relationer. Om du har en vän som inte verkar bry sig om dig, kanske inte tar kontakt med dig eller verkar väldigt upptagen. Innebär det då att du slutar tycka om personen automatisk? Om du är i ett förhållande och du märker att det inte är lika ömsesidigt som du skulle vilja, älskar du mer för att få den att älska dig eller ger du upp?

För mig kan kärleken avta om den andra inte känner samma sak. Det övergår till viss del i hat. Besvikelse. Kanske pratar du skit om den personen du en gång tyckt om? Du blir så ledsen att du skyddar dig själv genom att försöka stänga av dina känslor.

Fast en del personer kan fastna i mitt hjärta. Egentligen är personen kanske inte värd en gnutta uppmärksamhet med tanke på hur den behandlar mig. Fast ändå sitter den kvar. Jag tänker på hur personen var förut. Jag tror och hoppas att den är som förr. Fast det är inte sant. Stuck in reverse.

But some people are good
some people just disappears
without meaning
Some people are worth fighting for
one more time
ge mig världsfred

Mina ögon vrider sig snabbt från sida till sida. Som om min kropp var jagad. Mitt hjärta tickar på som om lejonet stod just bakom mig, redo att riva mig med dens gigantiska klor. Jag kryper ihop under mitt tunna täcke och låter lampan lysa fram till mina ögon. Det vita tyget får världen att kännas fin. Som om jag hittat ljuset i tunneln.

Jag tar ett djupt andetag och försöker förstå. Mitt hjärta pumpar precis som vanligt och jag svettas av dess takt. Vrider mig några varv till. Låter mina ögon snurra några vändor till. Tills jag reser mig upp, redo att besegras. Jag ber för mitt liv snälla lämna mig ifred, snälla låt mig sova.


Let go your head
I don't know if I should laugh or cry


One more.
one more.
One more chance.

RSS 2.0