prisondate

Om du vill ha en partner att dejta kan du alltid söka upp någon på Den fägslande kontaktsidan prisondate.se

"PrisonDate och denna kontakt sida bildades för att hjälpa alla de ensamma personer som av olika anledningar sitter på anstalt. Det finns flera olika orsaker till varför en människa begår ett brott. När man avtjänar sitt straff är man mer eller mindre isolerad från världen utanför och det är därför väldigt svårt att själv få kontakt med nya människor."


Läskigt enligt mig. Fast samtidigt kan jag förstå att en del vill ha en "tuffing".baby de är vi mot världenjust go with the flowlive in the dream while you are alive
Trying to let it make sense
Trying to understand
Trying to see the reason why.....Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

"Utan drogerna skulle jag varit död. Så är det. Men drogerna gör mig inte lycklig. Drogerna löser inte mina problem. Drogerna är ingen quick fix. Det gör mig så satans förbannad när människor som sannolikt aldrig krupit på badrumsgolvet med ångesten dunkande i mellangärdet, stått vid spåret beredda att hoppa, varit vakna i fem dygn i sträck, suttit med kniven mot strupen, legat bältade på låst avdelning, föraktfullt säger att - 'Vi måste acceptera att livet inte alltid är roligt. Vi måste också få må dåligt'. - 'Fuck you'. Som om stavgång och morotsjuice och kramar och uppbygglig litteratur skulle lösa det hela. Som om ångest och depression och självmordstankar mest är en pose."
Ann Heberlein.Ibland tänker jag att mitt liv är så sjukt dåligt. Att det är få som förstår vad jag har gått igenom. Att mina förluster i livet är större än många andras. Jag tycker synd om mig själv.

Sanningen är den att jag säkerligen har mer erfarenhet av livets tunga sidor än många andra men samtidigt finns det så många personer som har det tyngre än mig. Personen kanske inte förlorat livets älskvärda. Personen kanske inte varit med i krig. Personen kanske inte varit med i en tågolycka.

Fast kanske är det ett krig inom denna människa. Denna person kanske har en psykisk sjukdom. En sjukdom som förgiftar hela kroppen. Det är så lätt för en person utan sjukdomen att se ner på den andra. Tänka att den är svag.

Det är inte verkligheten. Då har DU ingen insikt i verkligheten.

Personens diagnos går inte att tänka bort. Man kan inte tänka bort HIV eller cancer. Hjärnan är trots allt också en del av kroppen. En del av kroppen som kan ha problem.utseendets betydelse

Är utseendet viktigt? När jag pratar om kärlek med en närstående påpekar hon alltid för mig att det är de inre egenskaperna som räknas. Är det verkligen så? Självklart är personligheten viktigast men när det gäller kärlek är attraktionen ack så viktig. Hur skulle jag kunna bli tillsammans med någon jag inte tänder på?

Oavsett hur fantastisk denna människa är så måste den ju vara vacker i mina ögon. Annars fungerar det ju inte. Hey jag tänker på din vän när vi har sex liksom. Det är väl inte rättvist mot någon överhuvudtaget.

Däremot tror jag att vissa personer man inte ansett vara snygga förut kan bli snyggare då man lärt känna varandra mer. Utseendet är inte allt, men det är viktigt.the sailor need some oarsIn the end
body meets your soul
Should you cry
or let go
pensionsålder

I spanien vill regeringen höja pensionsåldern från 65 till 67 år och detta protesterar många mot. Jag tycker nästan hellre att pensionsåldern ska sänkas, anställ de yngre och låt de äldre ta det lugnt medan de lever....?

come fly with me baby


"
Jag vet om mitt hjärta inte satt fast bakom galler skulle det rymma sin väg och aldrig komma tillbaka. Det är väl därför människans viktigaste organ är placerat bakom galler."
snökaos

För tillfället är nyheterna ganska torra och enformiga, mycket handlar om snö och dess konsekvenser. Det är intressant med anledningen att vi trots allt bor nära arktis och varje år får ett lager med snö i stora delar av landet. Någonting annat som förbryllar mig är hur det ligger till med växthuseffekten som vårt utsläpp orsakar. Ska det verkligen vara såhär kallt om vi förstör vår planet, eller var temperaturhöjningen trots allt en del i naturens gång?

Snön orsakar kaos i trafiken och därför i mångas vardagliga liv. Flygplan blir inställda. Tåg blir försenade. Vägar plogas inte. Budgeten spräcks efter några skottningar. Gymnastikhallarnas tak rasar in. Människor fryser ihjäl. Vi blir fattiga av de höjda elpriserna. Pappersbolag drar ner på produktionen på grund av priserna. Fast... det löser sig snart. Sommaren är på intåg med solen i hälarna. Det gör väl alla glada...?

 

 

 

 

mer aborter

Fler utländska kvinnor gör abort i Sverige nu, med anledning att detta nu kan göras utan särskilt tillstånd. Jag tycker att det är bra att de kan göra abort här om det inte är accepterat i deras hemland. Ingen ska vara tvingad att föda ett barn.

hey now

ipredlagen

Från början då ipredlagen började gälla (första april 2009) slutade många med fildelning, nu gör däremot fler det än innan lagen kom till.


Jag tycker inte att de ska lägga energi på att ta fast personer som laddar hem, det finns väl vettigare saker att göra? Samt så tror jag att artisterna och regissörerna tjänar nog med pengar iallafall.


dela säng med en främling

Air New zealand har infört sängplatser till sin ekonomiklass under långflygningar, man kan alltså dela säng med en främling.


"Så här går Skycouch till:

Två personer köper tillsammans en rad med tre sittplatser.

Sedan fäller man upp en kudde underifrån på var och en av de platser som har en sådan.

Till sist flyttar man upp fotstöden och vips har man en smal säng vardera för två vuxna att sova i.

Den tredje sittplatsen säljs för halva priset, alltså 25 procent vardera för de två passagerarna som ska försöka få några timmars sömn."

 

Jag tycker det lät som ett mysigt förslag haha!

 

 


standing on the shoreline
maybe it's beautiful for everybody
knarkskola

På en mellanstadieskola i Blekinge fann man en cannabisodling på vinden, då man skulle söka efter en vattenläcka. Troligen har någon tagit sig in med hjälp av brandstegen. Själv tycker jag att denna idé var ganska fyndig, undra om fler personer göra samma sak nu? Jag började då fundera över var på vår förra skola det skulle funnits möjligheter att hitta på sådana busigheter.


en dröm att spara på
Har ni en dröm, som ni inte vill ha uppfylld just nu? När jag ser en viss hundras känner jag alltid en längtan i mitt hjärta. Det är ju just den jag vill ha. Den är så perfekt. Fast samtidigt vet jag att det inte finns stabilitet nog att skaffa denna bruksras nu. Jag har ingen aning om vad som blir av mig, var jag ska bo och hur mycket tid jag kommer att ha. Kanske kommer jag aldrig ha tiden och orken att träna och engagera mig i en hund så pass mycket som denna ras kräver. Det får känslan avgöra medan tiden går.flyktingpolitik

Just nu är det endast vissa städer som tar emot mycket flyktingar och man vill få ändringar genom att rika kommuner som inte tar emot flyktingar ska betala till de fattiga kommunerna (som tar emot flyktingar). "De första veckorna i Sverige ska staten ansvara för flyktingars boende och sedan ska de erbjudas plats i lägenheter runtom i landet där det finns jobb."


Frågan som dyker upp i mitt huvud är, klarar vi verkligen av att betala för massa flyktingar i en tid som denna? Var tionde svensk person är arbetslös, är det då rätt att ta emot ännu mer personer till landet? Brukar man inte klaga på att det är svårare att få jobb som invandrare? Jag tycker att vi ska ta in invandrare men man bör nog fundera på mängden, kvalitet framför kvantitet. Och snälla.... ta inte in människor vi ändå kommer att skicka tillbaka.


pälsindustrin
Är det rätt att använda päls? Om man ska utnyttja resurser från djur ska man ta hand om individerna. Oavsett om man ska äta dem eller använda deras päls, de har rätt till ett så naturligt och skönt liv som möjligt. När jag ser dessa bilder vill jag ge ett brutalt pannskott till de ansvariga.

För mig känns det fel att använda päls överhuvudtaget, framförallt eftersom att man inte tar tillvara på hela djuret. Det hade känts bättre om man åt upp det då mat trots allt är livsnödvändigt. Däremot är vi människor kapabla att vara vegetarianer så om man är för köttindustrin borde man väl vara för pälsindustrin, eller?


mårdhunden ska dö

Man funderar nu över vilka åtgärder man ska göra mot mårdhundens utbredning i Sverige. Den härstammar från Korea och Kina där den lever i våtmarker, under 1930-talet infördes den till Ryssland för pälsproduktion. Nu kan den både vandra över från Finland samt simma från Danmark. Man är rädd att den kan föra med sig rabies, dvärgbandmask samt hota vår biologiska mångfald (exempelvis små fåglar).that wasn't my point, it just happened
kursplan i religion ändras

Skolverket har gett förslag om att man ska ändra kursplanen för religion i grundskolan. Man vill att undervisningen ska vara mer objektiv och kristendomen ska inte stå ut lika mycket. " I den gamla kursplanen hade man hittat en formulering där det stod "kristendomen och andra världsreligioner" och när det står så kanske man kan känna att kristendomen är ännu mer framhävd. " Jag uppfattar förändringarna som små men de har ändå skapat debatt då en del anser att kristendomen förlorar sin särställning inom undervisningen.

Eftersom att de inte nämnt särskilt mycket om vilka förändringar som ska ske kan jag inte uttala mig mycket i frågan. Däremot anser jag att kristendomen ska ha en särställning även om man ska undervisa mycket inom de andra religionerna. Vi är trots allt ett kristet land och därför tycker jag det är fel att ha exempelvis islam som en mer framhävd religion. Jag vill påpeka hur viktigt det är att få insikt inom alla religioner, eleverna ska INTE bli påverkade till att tro på ett visst sätt.en månskensdykning under kalla nätter

Som en skör vit blomma vandrade jag mot kända platser. Ställen där jag varit förut vid lyckliga tillfällen, då jag skrattat och älskat. Där regnet fallit ner och där mina rötter bemästrat konsten att transportera vattnet genom sitt system. Nu tänkte jag på annat.

Hade jag svikit dig precis som en bonde, vilken river upp alla blommor från rot till krona? Hade jag skapat mina egna misstag och sedan skadat en annan blomstrande kontakt? Jag kände att det var mitt fel. Mitt fel. Mitt fel.

Varje intag av vårt gemensamma syre gjorde mig knäsvag. Faktumet att jag blev tilldelad syre gjorde mig paranoid. Jag ville ge dig min själ och min kropp. Jag ville inte ta en endaste molekyl.

Molekylerna blev för mycket.

Vi passerade visdomens rum och mina rötter var nu blottade. Syret var inte längre självklart. Min kropp var inte längre självklar. Jag föll ihop som en skjuten fågel på en skogsstig. Mina vingar slog ihop och min kraft var försvunnen. Mitt liv låg i dina händer.

it makes my soul go round in circles


beautiful...


betygsätta lärarna

I sollentuna ska eleverna börja sätta betyg på lärarna från årskurs tre. Jag ser detta som ett bra förslag eftersom att en del lärare är väldigt dåliga. En del lärare ska helt enkelt inte vara lärare. Om man hatar elever, suger på att lära ut eller är inkompetent har man ingenting där att göra. För att kunna lära ut måste man vilja det och därför tycker jag att eleverna ska få recensera alla lärare (och detta ska påverka lärarens lön).everybody dies but not everyone lives


Jag såg en artikel där de menade att rökning, fetma, solning och alkohol är de största anledningarna till cancer. Så kan det mycket väl vara och man bör för allas skull ta hand om sig själv. Fast så länge man brukar och inte missbrukar är det okey, eller?
"Play it safe, play by the rules
Or don't play at all - what if you lose?
That's not the secret, but I know what is:
Everybody dies but not everyone lives"

mobilstrålning är inte farligt

Enligt den senaste forskningen är inte elektromagnetisk strålning från till exempel mobiler skadlig. Man kan dock inte vara helt säker eftersom att vi bara använt mobiler i tio-femton år.


Kanske borde man lita på undersökningen fast vad som är farligt eller inte varierar ju från dag till dag. Man kan väl säga att strålningen lär ju inte vara bra iallafall. Jag har väl inte direkt undvikit att prata i telefon tidigare så detta resultat gör ingen skillnad för mig.


I can't see the dirtförbud mot alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag vilket innebär att färgen rött, hjärtan etc. är bannlysta i Saudiarabien.

"Den röda färgen är inte bannlyst under resten av året, men förbudet återkommer årligen en vecka före den 14 februari då priset på rosor fördubblas och röda nallar blir attraktiva handelsvaror på svarta marknaden.

– Vi muslimer bör inte fira några icke-muslimska helgdagar och i synnerhet inte denna som uppmuntrar till omoraliska relationer mellan ogifta kvinnor och män, sa en auktoriserad skriftlärd."
one sheep told another


CuteIt's insane so insane


tungmaskar i Sverige

För första gången har parasiten tungmask hittats i Sverige genom en importerad hund från Rumänien. Parasiten lever vid könsmoget tillstånd hos framförallt hundar, katter och rävars näshåla men kan även finnas hos människor. Genom nysningar flyger äggen ut och kan fastna på växter eller liknande där de äts upp av en mellanvärd (typ hare eller häst). Från tarmen genomborrar de sig vidare till lungor eller lever där de utvecklas och efter några månader vandrar de vidare till tarmen och ut ur kroppen.


Ibland vore det bra om länder skötte sig själva och struntade i att importera och exportera...?


time to restMmm what a flow


I need you more than anythingthe pain makes me weak and small
Why can't you just tell me what you want
'cause it hurts, it hurts, it hurts so badly
Should I just let it go?


It makes me scared to think about the world
I care because I love you
I love because I need you


You are healthy
and you will always be
Don't tell me anything else
'cause I need you, I need you...
Nothing to kill or die for

Marken vibrerade av hjorden med människor. Bilden av Mufasa hängandes på klippan gick genom mig som en stöt. Jag vände mig om med skräckslagen blick. Skriken var som rakblad i min kropp. Jag knuffades fram och tillbaka mellan de blodiga själarna. Jag tappade balansen och nu var det det försent.


Let it taste like you

Alkohol är inte gott. Man får se mig som en djup person då jag ser till dryckens inre egenskaper och inte till smaken. Jag hatar verkligen öl och dricker detta endast av misstag när hjärnan inte kopplar lika snabbt och bra längre. Vin är också äckligt. Det respekterade vinet som man kan smutta i sig varenda eviga dag av, utan att det räknas som ett problem.

Ren sprit skrynklar också ihop tungan. Däremot har den goa och ärliga inre egenskaper. Den ger sig lätt till känna, vilket är ett stort plus. Sprit med diverse sockerblandningar gör det lättare att dricka. Man ska inte klaga på det ljuva sockret, vem vill inte vara söt liksom.

Starkcider påminner om vin och smakar därför inte alls roligt. Enligt systembolagets hemsida har 7.0:or päroncider "Söt smak med tydligt inslag av pärongodis" men de ljuger, jag lovar. Fjortiscider smakar läsk men är ytlig, den vill inte attackera dina hjärnceller på samma sätt. För ekonomins skull bör man inte dricka 4.5:or...

Vad innebär då detta? Drycker som är goda och lätta att svepa blir dyrt på grund av den större mängden man behöver. Medan äckliga drycker ger kväljningar innan effekten har dunkat in ditt huvud i väggen.


Jag skulle gärna ta emot en personlig bartender som mixade fram massa awesome och billiga drinkar till mig.Då ska jag leva. För dig.
Inatt såg jag I taket lyser stjärnorna vilket är en sorgset härlig och gripande film...
Love until we bleed

fröken RAGNAR!!
hahaha ;) Bara för att du är så söööööötköttklistret

Köttklistret Trombin är påväg att godkännas inom EU. Produkten kallas Fibrimex och är gjort av blod från gris eller ko. Blodets innehåll är två olika enzymer kallade trombin (viktigt vid koagulation) samt fibrinogen (ett lösligt protein som omvandlas till olösliga trådar, fibrin, vid koagulation). Detta gör att man kan klistra ihop köttbitar till jämna storlekar och former vilket innebär mindre köttspill.

Först när jag såg artikeln om att man ska klistra och gorma med köttet blev jag äcklad. Fast detta är trots allt bara oskyldigt blod som gör att man slipper slakta lika många söta grisar. So, go for it!?
vi mot världen

Frankrikes premiärminister Francois Fillon har gett förslag på bland annat symboler för att stärka den franska nationella identiteten. För att man ska känna sig stolt över att vara fransk samt känna samhörighet.

"– Den franska flaggan ska vaja utanför varje skola, sa premiärminister  François Fillon.

Deklarationen om mänskliga rättigheter från revolutionsåret 1789 ska hänga i varje klassrum. Kraven på invandrares franskkunskaper ska höjas, och utländska föräldrar ska få särskilt stöd i franska språket, så att de i sin tur kan stötta sina barn."

 

Varför är inte vi svenskar stolta över vårt land?

 

 


Afghanistan

Tycker du att de svenska soldaterna ska vara kvar i Afghanistan? Jag har funderat över detta men jag tycker att vi borde ta hem dem. Det blir ju inte bättre av att vi är där och vi är trots allt snälla och fredliga, varför då utsätta oss för att vara där. Fast samtidigt kan man ju inte bara tänka på sitt eget lands säkerhet, eller? Kanske borde vi stödja. Fast det känns som att vi inte har något med Afghanistan att göra, USA klarar det där "bra" själva. Jag vet inte riktigt vad man ska göra. Ska någon vara kvar där? Ska vi bomba ner landet så att endast sand och grus finns kvar? Ska vi....? Vad ska vi göra..


vägrade skaka hand

En muslimsk arbetslös man vägrade att skaka hand med en kvinlig representant för företaget då han skulle göra praktik. Detta medförde att han inte fick ersättning från arbetsförmedlingen. Nu är AMS skyldiga skadestånd till mannen på grund av diskriminering.

Om han vägrar skaka hand med kvinnor anser jag honom inte lämplig att arbeta med dem heller. Då kan han lika gärna åka till sitt hemland och skaffa egna pengar. När man bor i ett land får man anpassa sig efter landets vett och etikett. Jag kan inte åka till ett annat och förvänta mig att alla där ska börja bete sig som mig. Jag kan inte åka till ett annat land och skräpa ner. Jag kan inte åka till ett annat land och vara lättklädd om det strider mot deras kultur.

Det må hända att ett vägrande av handskakning inte är så viktigt men jag kan inte låta bli att reagera över att man får göra vad man vill bara för att man är RELIGIÖS. Jag hade garanterat inte fått bete mig hur jag ville om jag berättade för folk att jag hade min egna lilla religion med en anhängare. Vem beslutar vilken tro som är giltig!?


Galen kärlek
Kärlek är inte det lättaste att förstå sig på! Jag tror att många skulle kunna förändra sig mer eller midre för att få det att fungera med ens kärlek. Däremot känns det fel att göra drastiska åtgärder eftersom att kärleken blir som till en annan människa, like the person or not.


words are awesome but they can't describe
Some words are meant to be unspokenWhen I have this longing feeling
I just want to run
love
and never let go


fear me when I fear you

Ett två tre fyra.... Jag räknade stegen tyst för mig själv där jag gick och log till musiken som strömmade från hörlurarna. Jag tittade rakt fram och funderade över hur stor och stark jag är. Jag tittade i kvinnan med barnvagnens ögon, för att se hennes reaktion. Borde jag vara rädd?

Jag tittade rakt fram i ljuset. Funderade över om lamporna var starka nog i slutet av backen. Funderade över om de snötäckta träden skuggade vägen. Funderade över om jag skulle bli tvungen att gå genom den där tunneln på vänster sida.

...fem sex sju åtta. Mina steg var lugna och rytmiska. Nog små för att han skulle kunna passera. Jag hörde knarrandet från hans skor och flåsandet i min nacke.

Jag blev arg över mina högklackade skor. Nu ville jag ta stora kliv för att komma långt bort. Varför tog jag högklackat och varför behöver jag ens tänka på mina skor. Jag kände ilskan bubbla fram inom mig. Varför måste jag titta efter mörka skuggor på vägen. Varför måste jag titta efter ödsliga tunnlar. Varför måste jag titta efter trasiga belysningar. Varför måste jag lyssna på hans fotsteg. Varför måste jag vara rädd för att vara mig själv. För att vara kvinna.
heels when you aren't healed

Våra skratt ekade den natten. Inför månen på den där skogsstigen. Vi var lyckliga. Vi kände ruset i kroppen och sprang i våra höga klackar. Jag halkade till och högg ta om vännens jacka samtidigt som det stänkte några droppar från min burk i handen. Klackar är förädiska tänkte jag. Framförallt när du måste skutta över drivor med snö. När du halkar mer bakåt än framåt.

Jag höll fortfarande taget om hennes jacka och vårt skratt hördes ljudligt. Jag försökte återfå balansen då jag plötsligt såg någon bekant i ögonvrån.

Mitt hjärta pumpade nu kraftigt och mitt stora leende på läpparna förvreds. Min syn blev skarp som om jag vore en örn på jakt efter föda. Jag vände mig om.

Det var han. Det är han sa jag. Det är han. Ska jag ropa? Jag visste att det vore en dålig idé. Man ska inte ropa på sitt förflutna. Man ska inte salta på köttsår. Man ska inte använda gamla kanyler. Det kändes som om jag redan gjort allt detta. Mitt hjärta sökte en utväg. En genväg. Jag riktade min blick framåt och tog en stor klunk från burken. Det finns en väg på den här stigen, och det är framåt.
akupunktur på djur

I måndags startade den enda akupunkturkursen i världen för hundar och hästar på Luleå tekniska universitet samt Gammelstads djursjukhus. Ett sextiotal färdigutbildade sjukgymnaster från hela norden går kursen.

Målet vid akupunktur (enligt den kinesiska medicinen) är att få energetisk balans genom att lösa upp energiblockeringar samt omfördela nivåerna av energi på olika ställen. Livsenergin (qi) finns i hela kroppen men är koncentrerad till meridianerna och man sticker nålarna i punkter där energin når kroppsytan.

När man sticker in nålen i punkten skickas impulser via ryggmärgen till hjärnan vilket gör att det centrala nervsystemet ökar produktionen av vissa smärtlindrande ämnen såsom endorfin. Blodcirkulationen ökar även i området. Efter behandlingen är musklerna avslappnade. På grund av dessa anledningar kan akupunktur användas vid olika typer av smärta.


your heart will always be warm
Longing
for something in the distance


äta marsvin

Erik Haag tillagar tillsammans med en peruansk familj i programmet "landet brunsås" ett marsvin de köpt på blocket. Jag anser inte detta spela någon roll eftersom att det är ett djur som vilket annat djur som helst. Varför ska vi äta ko om vi inte äter marsvin? Det här djuret har iallafall haft ett bra liv tills det blev uppätet. Grisar och andra djur som föds upp i stor skala behandlas som bekant inte alltid så trevligt. Det jag däremot anser vara fel är att personen de köpte marsvinet av inte fick veta att de skulle äta upp denne.


when your heart is back on track

Your heart might be on the road
but everyday
is your birthday
So take care
and love as ever before


RSS 2.0