babe let us stay in each others mind
You can always see
reach
and feel
You know what to follow
or else
Heart follow you


I'll go on a trip
in mind
and body

Don't worry if I don't write in a while, soon back!

Peace
love
and understanding
What if you destroyed it

Så skört. Jag höll den i min hand då jag plötsligt slogs av tanken tänk om jag skulle ha sönder den. Tänk om jag skulle tappa den nu, rätt ner i golvet så att hela dens ståtliga uppbyggnad raserades i små bitar. Vad skulle jag då göra. Skulle jag gråta som ett barn. Eller låta döden omfamna mitt medvetenade i en levande kropp.

Skulle mina händer kunna slinta, kasta den i väggen eller riva den i bitar. Borde jag testa för att se vad som händer. Uppleva den åsamkade smärtan. Jag tittar med skräck och beundran på föremålet i min hand. Lägger den en bit bort på en bänk där jag iakttar den. Jag är rädd.

Kan du må dåligt över att vara kring ett föremål som känns väldigt värdefullt? Kanske må dåligt då du är kring en person som känns gudomlig? Du är så rädd att förstöra den att det smärtar i magen.adhd-behandlingar för intagna

Mellan tjugofem och fyrtiofem procent av personerna i sveriges fängelser och häkten har adhd. På Norrtäljeanstalten diagnostiserade man trettio intagna och lät sedan medicinera dessa.


"Ali är en av deltagarna.

– Jag förändrades över en natt. Jag blev en helt annan person. Det fanns ingenting som kunde få mig att slåss igen och så är det fortfarande. Jag blev helt förändrad.

– Allting bara stannade upp, i vanliga fall går min hjärna i 180 kilometer i timmen. Det var som ett moln av lugn svepte över mig, säger han."

 

Kriminalvården arbetar nu med riktlinjer för projektet för att det ska kunna spridas till andra anstalter. Genom att medicinera dem skulle både de kriminella och samhället tjäna på det (de har även gjort ekonomiska vinstberäkningar).

 

 

När man har adhd fungerar vissa delar av hjärnan dåligt. Man brukar ha svårt att organisera och planera sina handlingar vilket innebär att man ofta agerar direkt efter tanken som dyker upp. En annan del som inte fungerar särskilt bra är förmågan att koncentrera sin energi på en sak i taget. De har ofta svårt att sitta still och är överaktiva. Många har även hetsigt humör, svårt att tolka sinnesintryck, sen språk-och talutveckling, problem med motoriken samt psykiska problem såsom depression och ångest. Det är framförallt hjärnfunktioner i pannloberna som inte fungerar som de ska.

 

För att hjärnan ska fungera på ett bra sätt måste nervinpulserna snabbt överföras från nervcell till nervcell. De ämnen som ser till att detta sker kallas för signalämnen och vid adhd kallas de viktigaste för dopamin och noradrenalin. Detta innebär att om det finns för mycket eller för lite av dessa uppstår problem som adhd. Det finns mer att läsa bland annat här.


Jag hoppas verkligen att de fortsätter att diagnostisera fler intagna, det skulle nog bli räddningen för många.

 


separerade svanpar

Andra gången på fyrtio år har svanforskarna upptäkt att svanpar bytt partner i England och under denna tid har de studerat 4000 svanpar. Det är väldigt konstigt när svanar byter partners eftersom att de vanligen brukar hålla ihop tills någon av dem dör. Forskarna misstänker att de separerat på grund av problem med sexlivet. De har tydligen varit tillsammans några år utan att få ungar.
Jag har alltid tyckt att svanar är vackra och fascinerande. När jag var liten hade jag en stor svansamling :)
Laugh for what you have, don't cry for what you have lostSweet


when something makes you wonder

Vad fin tröja du har. Jag vände förbryllat ner min blick och lät den vandra längs det röda tyget. Tittade henne i ögonen och frambringade ett likgiltigt jaså för att sedan återigen låta blicken vila på gatlyktan utanför fönstret. Var köpte du din tröja? Jag ryckte på axlarna utan att vända mig om. Jag har för mig att jag såg en liknande tröja på hm, kanske köpte du den där? Jag förstod inte varför hon skulle prata om min tröja. Var den verkligen så viktig? När i livet började vi prata om tyg? Det finns väl mer spännande ämnen än så. Jag ryckte på mina lealösa axlar än en gång.

Hon ställde ner kaffekoppen på ekbänken med en suck. Du har tittat ut genom fönstret väldigt länge nu. Vad skulle jag svara på det. Att snöflingorna är vackra? Att gatlampan gör mig levande?

När kommer han hem, frågade jag. Rummet var tyst förutom det nervösa harklandet som hon frambringade. Det är nog dags att äta nu. Vad vill du ha? Plättar? Fanns det ett syfte med den frågan. Fanns det ett syfte med åtgärden. Jag såg ljuset. Drogs snöflingorna mot lampan. Sökte de ljuset. Eller var de blinda.I know you can swim

when the roses makes you cry

Kriget var nära. Hon kunde inte stoppa det skenande hjärtat eller dölja hennes flaxande ögon. Hon visste att tåget som var där för att ta med henne till sagolandet redan hade gått. Varför skulle rädslan för det hon suktade efter vara större än modet. Magen vred sig på samma sätt som den alltid gjort. Framkallade en smärta som den alltid gjort. Kriget var redan vid henne och skotten ven i öronen. Varför kom jag inte undan?

Kulan snuddade vid hennes bröst medan hon sakta sjönk ihop i det våta gräset. Vem gör jag det för. Vem gör jag valet för. Gräset slingrade sig kring hennes nakna kropp. Hon visste att det sista skottet var nära att skjutas. Det hjärtat hon så länge velat hålla i sin hand var nu så nära. Hennes eget bankade hårdare än någonsin.

Kylan från gräset kröp upp genom henne precis som modet svek. Hon kved och slet i de gröna stråna. Var det en kula hon ville träffas av. Var det en smärta hon ville uppleva. Eller var det en kropp hon behövde bemästra.


allow yourself to be honestIf you read
you might see
the connection.
If you speak
you might hear
the longing words.
Don't let the rain hang on.styrd musiksmak

En annan fascinerande sak är hur olika musiksmak människor kan ha. Alla har vi öron byggda på samma sätt men ändå kan vi hata det en annan älskar. Det ljudet som producerar oxytocin i min kropp kanske skapar olust hos andra. Det ljudet som gör att jag lutar mig bakåt i en rogivande pose med stängda ögon och ett leende på läpparna kanske får andra att nita en tant på stan.

Olikheterna gäller självklart inte bara musiksmak. Tänk klädsmak. Färgval. Inredningsval... Vår hjärna är väldigt intressant, tänk att få karva i den.

Hehehe.stars might shine but not with the same lightWhen things are beautiful
they are upside down
And it makes you walk
on winding roads


syskon med likheter

Det är intressant hur lika vissa syskon är. Framförallt då en del småsyskon har extremt lika personlighet och intressen som sina äldre syskon. Man förstår hur mycket de påverkats och kopierat. En del syskon är däremot sjukt olika och då funderar man på anledningen till det. Är de individerna mer självständiga? Eller hatar de sina syskon så att de istället blir väldigt olika? Kanske är åldersskillnaden större vilket innebär att de inte umgåtts på samma sätt? Fast samtidigt tror jag att man ser mer upp till de äldre om det skiljer mycket. Har vissa syskon mer lika arvsanlag och hjärnor?

true colours makes me smile


When hard is difficult
and cool is glorious
The choice is better


tjocka får betala för två

Flygbolaget Air France ska från första februari införa nya regler, vilket innebär att om flygplanet blir fullt och någon är så tjock att den behöver två sittplatser kastas denne av. De rekommenderar därför personen att boka två platser för att få åka med men man får dock tillbaka pengarna om flyget inte blir fullt.

Jag tycker att detta är ett bra förslag. Syftet är ju inte att vara elak utan snarare vara snäll mot passagerarna bredvid den tjocka. Det är ju inte meningen att man ska bli knosad på sin egen betalda sittplats för att någon annan betalar för en men tar upp två.


should you follow your heart or brain
Is the glass meant to be seen?avatar

En man blev så upphetsad över att se på filmen avatar att han fick en hjärnblödning.

"Enligt tidigare rapporter ska vissa besökare som sett ”Avatar”, och andra 3D-filmer, ha drabbats av huvudvärk, yrsel, illamående och suddig syn."


Hahaha.

Jag håller med om att avatar var väldigt fascinerande och fin i 3d men detta var nog till att överdriva. Tur att jag lever ;D


vindkraftspark

Sveriges första vindkraftspark Lillgrund invigdes år 2008 i Öresund. Det är världens tredje största havsbaserade vindkraftspark. Sedan detta byggdes finns det mer fisk i området. De undersöker nu saken men troliga anledningar är att de blir skyddade där samt har lättare att hitta mat.It's not a question it's an answer


It exist different kind of cakes
different kind of feelings
But some of them makes your heart pound more


förbjuda tobak

En norsk forskare vill förbjuda tobak först för ungdomar och sedan göra ett totalförbud. Jag tror inte att det är möjligt att genomföra detta men varför inte liksom. Det är ju inte så att tobak gör någon nytta för oss. Ska rökning vara lagligt kan ju hasch lika gärna vara lagligt...?


tidigare betyg

Svenska folket vill att de som går i skolan ska få betyg tidigare än man får idag. Jag tycker inte att man ska få betyg tidigare, elever är nog stressade som det är. Låt barnen leva och leka lite också. Jag ser ingen anledning till att börja med betyg i låg-eller mellanstadiet. Isåfall skulle det vara utmärkelser för omtanke och artighet. Gör inte allting så himla seriöst...höns utan sittpinnar

Två skånska kycklingföretag vill skonas från kraven på sittpinnar till kycklingar och unghöns. Jordbruksverket kan inte ge dispens på dessa krav och därför har företagen skickat ansökningarna till regeringen. Anledningen till att de vill ha dispens är att de anser det vara för dyrt med sittpinnar och isåfall har svårt att konkurrera internationellt.

Kanske är det bäst att förbjuda import och export så att vi kan sköta oss själva. Okej det är väl inte det optimala i vårt utvecklade samhälle men jag blir så arg när de vill göra det ÄNNU sämre för djuren. Det är som att man köper en hund och säger jag har inte råd att ge honom mat.

Damn bastardshandväskor fyllda med cement

Jag lyssnade på radio och hörde att handväskor blivit två kilo lättare på senare tid!? Det låter galet. Vad har ni med er egentligen? Jag använder sällan handväska och om jag gör det beror det på saknaden av fickor, som när man har klänning. Om jag har fullt funktionsdugliga fickor varför inte använda dessa? Dock vill jag erkänna att jag ibland fått små sammanbrott om jag ska ta ut något snabbt och nycklarna fastnar i mobilen som fastnar i börsen. Vartefter man tappar allting alternativt att det tar en timme extra i kassan.

Varför jag inte har en handväska? Det känns jobbigt helt enkelt. Att ha någonting som hänger på mig. Dinglar. Någonting jag måste hålla reda på. En fråga till alla fulla damer under helgerna, tappar ni inte bort er handväska? Jag tappar nästan bort mig själv när jag är full så hur ska jag då kunna hålla i en väska?

Det är vanligare nu att män också har en handväska. Klart de ska få ha det om de har ett sådant behov men varje gång jag ser en man med en handväska kommer en liten tanke upp i mitt huvud "är han gay?"

Ursäkta mig ni straighta handväskbärare men jag kan inte rå för det. Tänk om det kom en man i kjol, nog skulle väl gaytanken komma upp i huvudet då? Fast det spelar ju ingen roll vilka tankar jag får upp, ni är lika bra iallafall! ;)

Om ni ursprungligen var bra det vill säga...


privata apotek

Det första privata apoteket har nu öppnat i Sverige. Jag tycker att det verkar bra på det sättet att det blir mer konkurrens men samtidigt lite riskabelt (så att inte statens apotek försvinner). Jag har fått för mig att man kan lita mer på de statliga apoteken. Vad tycker du?konflikthantering

Jag såg en artikel på aftonbladet om konflikträdsla och jag började fundera över detta. Personer är så olika och vissa anpassar sig helt efter den andres önskemål, en del kämpar bara för sina egna intressen, vissa undviker att gå in i konflikten överhuvudtaget medan andra kompromissar. Hur man reagerar beror på vilken situation man är i och hur man själv mår, däremot har man nog lättare för att agera på ett liknande sätt från gång till gång.Man kan nog inte säga att någon konfliktstil är den rätta även om det isåfall pekar mot att kompromissningen är bäst. I en relation är det nog viktigt att man antingen är olika eller att båda kompromissar. Det känns som att det lär bli väldigt jobbigt om båda exempelvis är ledare och månar mest om sitt eget intresse. Självklart är det dock lättare att någon av parterna blir utnyttjad om man är olika. Jag är nog en blandning mellan kamp, samverkan och kompromiss beroende på vilken situation jag är i. Jag är iallafall inte den som gillar att lämna konflikter likt frön att gro i en komposthög.


ge blod

Efter att ha sett liknande artiklar flera gånger tänkte jag ta upp det. Efter storhelgerna är det akut blodbrist i många delar av landet och i Skåne fick man till och med ställa in operationerna. Blodcentralen i skåne efterlyser nu unga blodgivare.

För att bli blodgivare ska man vara mellan arton och sextio år samt väga minst femtio kilo. Som kvinna får man ge blod högst tre gånger per år och som man fyra gånger. Vid varje tillfälle tappas man på cirka 4,5 dl blod. Det finns även fler regler.

Jag ger inte blod fast jag vet inte riktigt varför. Däremot såg jag att jag ändå inte skulle få göra det på grund av vikten men det känns som att man lär bli väldigt trött och det har jag nog problem med. Jag tycker inte heller om att de sticker in nålar i mig. Inte för att jag är spruträdd men jag gillar det inte. Självklart vore det en bra sak att ge blod, så man bör ju fundera över det.
Lantraser

Flera av Sveriges lantraser är påväg att utrotas eftersom att de får minskade bidrag och för att det är krångliga regler för de som arbetar med bevaringen. I artikeln nämns det att vi har insett behovet av att bevara flora och fauna i bland annat regnskogen men inte behovet av att bevara vår egen. Genereldirektören Mats Persson på jordbruksverket säger att de ska försöka förenkla reglerna och bidragen.Nordsvensk häst. Älskar verkligen nordisar! Varken för klumpiga eller för hispiga och otroligt vackra!


Fjällko


Ryafår


ekonomiska och monetära unionen

Moderaterna, Kristdemokraterna och centerpartiet tycker att det är dags att ha en röstning om EMU igen. Tidigare har jag alltid varit emot inträdet då jag hört att det kommer bli dyrare med euro. Däremot känns det konservativt att inte gå med då vi antagligen snart kommer bli tvingade hursomhelst. Det är ju praktiskt att ha samma valuta men samtidigt tror jag inte att Sverige tjänar på att vara med i varken EU eller EMU. Vad tycker du?
who is the one to be killed
I just can't describe it


when time makes you hang on

keep it up babegårdsförsäljning av alkohol

Regeringen ska utreda om lantbrukare bör få sälja egenproducerad öl och vin. Centerpartiet och folkpartiet är för detta. De ska även ge förslag för att restauranger lättare ska kunna sälja alkohol.

Jag tycker det låter som en bra mysig idé där det borde göra nytta för miljön med lokalproducerat. Jag tror inte att det skulle bli lättare för folk att få tag på alkohol. Däremot kanske lantbrukarna inte är riktigt lika noga med legitimation, fast det är ju bara en spekulation.


feelings will always make it different

Look at me
and tell me the truthJordskalvet i Haiti

Sent under tisdagskvällen (svensk tid) så uppkom ett jordskalv med magnituden 7,0 på ett djup av en mil i Haiti. Skalvet orsakades på grund av att två plattor möttes men senast det var ett kraftigt jordskalv i detta område var under 1700-talet. Troligen har mellan 30.000 och 50.000 personer (enligt andra källor kan det dött 100.000 personer) dött av jordskalvet och många byggnader är raserade.

Jag kände mig tvungen att skriva om detta eftersom att denna händelse är så stor och det handlar nästan bara om detta på nyheterna. Jag skäms lite över att jag inte bryr mig så mycket över vad som hänt dem men... det är som att när det är så långt bort kan jag inte bry mig lika mycket. Kanske är det för ens egen skull man inte gör det. Man väljer att reagera mer på de som är nära för att man själv inte ska må så dåligt?


I'll be your lover tooR. Pattinson är en duktig pojke, känslosam med en speciell röst.surprises
makes you go
even furtherI always thought we had more time
Sett April showers vilket jag anser vara en känslosamt sorgsen och tänkvärd film.


love has existed for so long

It's like an
unhappy
circle

Sometimes life wish for
lines
and endings


when it makes you feel and not think
Some things are meant to be
others just are


skön ensamhet?

Ensamhet är en speciell känsla. En del känner sig ensamma när de går ute då det är mörkt. Vissa känner sig ensamma när de inte har en partner. Man kan känna sig ensammen när man inte har någon i samma rum. Man kan känna sig ensammen om ingen är i samma hus. Man kan känna sig ensammen om man är mobbad. Man kan känna sig ensammen psykiskt även om man har fullt med vänner. Det finns många olika alternativ till varför man får denna tomma, smärtsamma eller sköna känsla.

Det behöver som sagt inte vara en tärande känsla, det kan lika gärna vara fin känsla av lättnad och stillhet. För det heter väl ensam oavsett om känslan är skön eller bitter?

Ordet ensam ger en negativ klang i mina öron. Om någon säger jag är ensam tänker jag direkt nej vad tråkigt, vill du ha sällskap. Fast det beror ju dock helt på sammanhanget. Om någon säger shit jag är ensam så jävla skönt det är blir det ju annorlunda gentemot nu är jag ensam i mörkret igen.

Just nu vill jag använda mig av uttrycket oj jag är ensam, vad konstigt det känns. En känsla där jag inte riktigt kan definiera den som lycklig eller ledsen. Mer som ett övergående tillstånd där man blivit överrumplad av ensamhet.


stop talking shit and start listening to your heartIf scared is a word
then I'm not in


könskvotering

Efter kritiken mot att män haft förtur till populära utbildningar (såsom läkare och veterinär) vill regeringen att könskvotering inom högskolan ska avskaffas. Meningen med detta system var att det skulle bli mer jämställt på utbildningarna men så blev inte fallet eftersom att män med sämre betyg togs in före kvinnor. Frågan uppmärksammades efter att fyrtiofyra kvinnor fått skadestånd efter att män fått förtur till veterinärutbildningen.

Jag tycker att det är rätt att avskaffa könskvoteringen eftersom att kunskapen och lämpligheten för ett yrke inte sitter i könet. Att du ska bli vald till en utbildning för att du har rätt kön känns sjukt. Självklart är det bra om det finns både män och kvinnor inom alla yrken men man kan ändå inte agera på det sättet. På samma sätt som man inte kan ge kvinnor förtur till en fysiskt krävande utbildning på grund av könet (om de är svagare).


fantasy is always more beautifulYou have to be strong
when you are made of gold


nanotekniken utvecklar mobilerna

Nokia räknar med att mobilerna kommer att förändras väldigt mycket inom fem år med hjälp av nanotekniken. Mobilerna kommer exempelvis att nyttja olika sorters sensorer samt vara enkla att ta med sig (typ böjbara). Däremot vet man inte vilka hälsorisker som finns med nanotekniken eftersom att partiklarna är så små och lätt kan ta sig in i ens kropp (samt är mer reaktiva). De kan se ut som på bilderna nedan.
looking through the windows

You can backstab
and press me down
in the dirt
But you can never take my light


It's in my veins babe


Sprinkle some glitter
become a star
and I'll find you as you are


WOW-flirten med åldersskillnad

En fyrtiotvåårig kvinna hade inlett en relation med en sextonårig pojke genom spelet WOW och efter att de bestämt träff greps hon av polisen. Anledningen till gripandet berodde på att åldern för byxmyndighet i Texas (där kvinnan bodde) är sjutton år. Pojken hade dock sagt att han var tjugo år gammal till kvinnan.

Detta var en ganska underhållande artikel men väcker samtidigt funderingar. I vilken ålder ska man anses kunna välja själv vem man vill ha som partner. När anses kärleken som ett sexualbrott. Vem får styra vilken partner som är lämplig. I detta fall bröt de mot en lag och därför förstår jag problematiken. Men hur är det annars då? Om man förstår att en tjej på tjugo år som är tillsammans med en sextioåring utnyttjar denna man, ska man låta det ske? Om en fjortonåring är tillsammans med en sextonåring, ska det få ske?

Vad det än gäller så kan man ju ta skada av kärlek men lagar för barn är trots allt viktigast eftersom att de inte kan ta lika genomtänkta beslut samt inte har samma livserfarenhet för att veta vad som är rätt och fel.
let us party tonight
let us live
and laugh
cause one day it's not the same


'cause your love is everlastingThe box is comfortable
as long
you are there with medöda fästingar

Många småkryp kan ha fryst ihjäl denna vinter bland annat med anledningen att de troligen inte krupit så långt ner i marken, eftersom att de tidigare vintrarna varit varmare. Störst risk är det i södra Sverige eftersom att de inte hade snön som ett skyddande täcke över marken i början av vintern. Mördarsniglar och fästingar är exempel på arter som kan ha dött. Även om jag vet att insekterna behövs för ekosystemet måste jag erkänna att jag ler vid denna läsning.Bris under julafton

Under julafton ringde det in väldigt många barn till bris, på tre timmar fick de hundra stycken samtal. Jag är absolut inte förvånad över att fler ringer in då. Jag tror inte att det de mår dåligt bara på julafton men kanske förstärks det då många föräldrar intar alkohol. Jag tror att många människor hoppas på att julaftonen ska vara ett undantag, att just under kärlekens högtid så ska ens egen familj vara som alla andra. Men så är ofta inte fallet..let the heat conquer youJag har många gånger sagt att jag aldrig vill älska någon igen. Att jag aldrig mer vill stå nära någon eftersom att det mesta tar slut någon gång, levande som död. På något sätt så kommer ni att skiljas åt och få ett rispat hjärta. Fast om man aldrig vågar älska kommer man heller aldrig att våga leva. Om man aldrig vågar testa så kommer man aldrig att kunna vinna. Ett likgiltligt liv är inte alltid det bästa. Att känna sorg över att man förlorat någon tyder på att man älskat. Att man levt.he showed me how to love

Last Minutes with ODEN from phos pictures on Vimeo.

 

Killens hund ska avlivas, ett rörande klipp och en väldigt igenkännande situation...

 

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one’s laughing at God
When they’re starving or freezing or so very poor


Det är sjukt hur mycket man kan älska en hund, indescribable. Såsom han beskriver det också "It was my own childish fears. I'll miss you, don't go. Don't go."

God how I miss my boys...<3


 


rökande på arbetstid

Är det okej att röka på arbetstid? Om man inte har gemensam rast så känns det fel att få röka. Man kan ju inte se det som ett nödvändigt behov för att överleva, dvs det är inte samma sak som att gå på toaletten. Detta innebär att intag av droger på arbetstid känns olämpligt. Om detta får ske så kan man ju komma på många andra ursäkter för vad man får göra. Får man gå och ringa privata samtal? Ta en tupplur? Slakta några getter?

Att rökning är ohälsosamt och därför inte borde accepteras stämmer också men det är borde inte vara den huvudsakliga anledningen till förbud. Vuxna människor gör trots allt ett eget val.


fix you


"Nej, alla barn borde inte födas"

Det har kommit upp tankar på aftonbladet över vad som är rätt angående att behålla barn. Är det upp till kvinnan att bestämma om barnet ska födas? Jag anser att kvinnan har den huvudsakliga beslutsrätten eftersom att det är i hennes kropp barnet finns. Däremot känns det fel att hon ska kunna besluta sig för att behålla ett barn som mannen inte vill ha. Det är trots allt halva honom som finns i henne. Om du snor min mat så är det trots allt fortfarande min mat du har i din mage? Sen beror det ju mycket på omständigheterna. Brydde mannen sig inte om att använda kondom? Var de i ett förhållande där kvinnan sa att hon tog p-piller? Det som är värt att tänka på är att detta gäller inte snodd mat, det gäller ett liv. Ett barn vill och behöver ha två föräldrar. Ett barn vill och behöver känna sig önskad. När ett barn blir till så rör det inte bara en person.


bloggande coolingar?
Om ni sett någon videoblogg från bloggvärlden så förstår ni ;)


jump babe

Maybe you have to jump
if you want to win
the sun shines but not for you


When it is in your hands
don't throw it away

If it isn't your intentiondjävulens katter


Åh. En del katter är så otroligt söta att jag vill äta upp dem. De som är sådär galet keliga blir jag som kär i. Den vita katten här ovanför får mig att tycka vintern är mysig. Då är det något konstigt eftersom att jag hatar den kalla vintern. Det låter säkert väldigt bra att jag symboliserar en vit katt med vintern, men okej.

Däremot måste jag säga att katter faktiskt är utnyttjande egoistiska varelser. Ofta de kommer för din skull. De vill bara äta upp din mat och bli kliade på rätt ställen. Sen att de springer runt och pissar överallt är en annan fråga. Jag tror inte de tänker efter så långt att de inser vad som är uppskattat eller inte. Det är trots allt människan som släpper ut sina vänner (för att bli överkörda).


för fet för ett fuck

Dejtingsajten beautifulpeople.com har nu stängt av tusentals medlemmar efter att det tjockat till sig under julen. På denna hemsida får bara snygga människor vara medlemmar på och röstningar sker för att se vilka som får vara kvar. Mellan sextio och sjuttio procent av svenskarna blir antagna och flest kvinnor blir antagna från Norge. De flesta som sparkades ut var från USA, Storbrittanien och Kanada.

Nog förstår jag att många är kritiska mot denna sida eftersom att det kanske känns lite diskriminerande. Men deras koncept är trots allt att medlemmarna ska vara vackra och om de inte anses vara det (oavsett anledning) så kan de ju inte vara med längre. Att folk blir arga över att man går mest på utseendet på sidan förstår jag inte. Menar ni då att de snygga är dumma? Om man prioriterar bort de fula från start så har man ju det lättare att hitta en smart snygg. Allt för att ge barnen bra genetiska förutsättningar? Be kind. It's not funny to be ugly. (Don't apply if you can't deal with it)


världens högsta torn

Världens högsta torn är nu invigt med sina 818 meter i Dubai. Min första tanke är felspenderade pengar. Min andra tanke är äsch så kan man inte alltid tänka, hur kul vore det om vårt samhälle såg likadant ut som för hundra år sedan.


when it comes aroundDid you know
what it all was about
Did you feel
what you were meant to understand

cocaine


var snäll mot abborren

I östersjön har rovfiskarna länge minskat i antal och detta gör att de små fiskarna ökar i antal. De äter i sin tur upp kräftdjuren och snäckorna som livnär sig på algerna, vilket innebär att algtillväxten ökar ännu mer (utöver den förstora näringstillgången).

Jag tycker det är fascinerande med ekosystemens samband. Tänk på hur mycket alla händelser i världen påverkar varandra.


It's hard because you make it difficultLet life be love

twilight
Egentligen skäms jag lite över att jag la upp dessa bilder på min blogg. Jag skäms även över att säga att jag också tycker att Edward och Jacob är heta. Det hade varit roligare och mer likt mig om jag sa att de var fula, men tyvärr. Och förlåt. Det ger mig nog dåligt rykte. Men jag måste säga att jag har blivit kär i Stephenie Meyers serie, även om jag inte läst böckerna (som tydligen ska vara ännu bättre). En annan tanke som kommer upp är shit vad rik hon måste vara nu.


Varguppdatering

Många är kritiska till vargjakten och fler vargar än den tilldelade kvoten har blivit dödade. I Dalarna kan fem vargar för mycket ha skjutits. Kritiken verkar dock riktas mot hur jakten gick till, att jägarna inte informerats nog ofta om hur många som redan skjutits. Naturskyddsföreningen tänker anmäla jakten till EU-kommisionen.

"Om vargstammen inte är genetiskt frisk. Hur vet man med det här sättet att jaga att det är rätt vargar som skjuts?

– Det som har tillåtits är vargjakt riktad mot bestämda platser mot vargar där man vet att de har större risk att inte vara genetiskt friska. Det har varit noggrann kontroll så att man har kunnat vara med och skydda vargstammen österut som ligger nära de vargar som invandrar naturligt.

Finns det ingen risk att friska vargar skjutits nu?

– Det är det jag tycker man ska följa upp noga och dra lärdomar av. Vi ska se till att vargstammen i Sverige blir genetiskt friskare.

Blir det vargjakt nästa år?

– Jag räknar med det, säger miljöminister Andreas Carlgren."

 

Men herregud. Hur i helvete ska de veta vilka individer som är friska eller inte när de skickar ut tiotusentals jägare med blodsmak i munnen? De skjuter ju hej vilt! Nästan alla individer i stammen är väl inavlade. ÅHH jag blir galen. Hur fan tänker ni...

 


tjurfäktning

En trettiofemårig man dödades under tjurfäktningen i Colombia under nyår. Varje år dör cirka tjugo personer i landet vid dessa aktiviteter. Tjurarna får man dock inte döda (vilket man vanligtvis gör i exempelvis Spanien).Även om tjurarna inte dödas så har jag faktiskt inget medlidande för dessa människor. Om man sticker in spjut i levande individer för ens eget nöjes skull så får de fan skylla sig själva. Jävlar vad egoistiska människor det existerar..


Let me be your superherowhen you have got that somebody
by yourside
It'll warm you up inside and out


yxmuslimen i mordförsök

En 28-årig somalier har trängt sig in hos Kurt Westergaard, en dansk tecknare som gjorde Muhammed-karikatyrer år 2005. Tecknaren låste in sig i ett skyddat rum i hans bostad medan han ringde polisen och somaliern försökte hugga upp dörren med en yxa. När polisen anlände försökte somaliern attackera dem med kniv och yxa vilket gjorde polisen tvugna att skjuta honom i armen och benet. Skadorna är inte livshotande och han är nu häktad för mordförsök vilket han dock nekar till.
killing in the name ofVARGSLAKTARE

Idag startade jakten på de tjugosju vargarna som enligt riksdagen ska få dödas. Tjugotvå stycken har redan dödats. Jag förstår inte hur de tänker!? Hur i helvete kan man skjuta av dessa när vi bara har drygt tvåhundra utrotningshotade vargar i landet? Hur tänker ni era jävla kukluder!? Om ni inte planterar in vargar och bara skjuter av vilka individer som helst, hur fan ska det bli mindre inavel då. Fyhelvete jag har lust att köra upp ett jävla gevär i er uttänjda jävla fängelseröv!!

don't stop fightingHappy new 2010 folks

RSS 2.0