den flätade själen i din ögonvrå

 
 
 
 
Hjärtat klickar i takt med andningen. Samtidigt som jag ler och vrider mig på stolen. Nu finns det ingen återvändo. Nu är valet gjort och min nästa väg i livet står framför mig. På ett papper. Infiltrerat i verkligheten likaså i min själ.

Men min själ visste redan innan. Den hade gnuggats i de främmande landets solstrålar i sina drömmar. Den hade känt den glittrande dragningen så länge. Nu visste den att tiden var lika flätad runt min själ som det var flätad runt jorden. Den visste att om den väntar längre dras flätorna ihop och kväver min själ.
 
 
 

din avbildning i horisonten

 
 
 
 
Vänder mig om i min skära beklädnad. Låter din avbildning i horisonten blekna på min hornhinna. Du finns inte ekar mina andetag. Du finns inte ekar det i lungornas bröst. Du finns inte klappar min inre röst i takt med hjärtslagen.
 
Din andning rasslar i takt med din motivation. Din själ pulserar lika vilt som om du vore på jakt. Men det här är ingen jakt viskar min skälvande kropp. Benägen att få dig att känna min känsla.
 
Jag springer inte nog snabbt. Din avbildning i horisonten eskalerar på min näthinna. Du finns inte, viskar jag och sluter ögonen.
 
 

RSS 2.0